Neka mu neko nacrta Nemanju Gudelja ?!

Prije dva dana Nemanja Gudelj je kao igrač utakmice i kola bio u centru pažnje holandske i dijela bh. javnosti. Postigao je dva gola u pobjedi AZ Alkmaara od 2-0, a drugi je bio pravi “evro-gol”. Njegov tim AZ Alkmaar se probudio poslije nekoliko slabo odigranih utakmica, nakon kojih su pali na 7. mjesto u holandskom šampionatu, pa se sad polako vračaju u vrh tabele gdje im je i mjesto. Dik Advokat, jedan od najuspješnijih evropskih menađera, igru svog tima organizuje upravo oko mladog Gudelja (samo 22 godine).

New Castle i Everton dežuraju pred Gudeljovim pragom još od početka prošle sezone dok je igrao za NAC Bredu, a Nemanja nije otišao u New Castle  jer je želio igrati za svog oca, koji je tada već preuzeo NAC kao glavni menađer; u juniorima NAC Brede je i njegov i mlađi brat Dragi. Prošlog ljeta je ipak odlučio potpisati za veči klub ali je želio provesti još neko vrijeme uz familiju u Holandiji.

Činjenica je da će Advokat i AZ teško zadržati Gudelja u klubu na kraju ove sezone, jer je izvjesno da će on najvjerovatnije završiti u Engleskoj, možda baš u New Castlu koji je ostao bez svog najboljeg igrača u veznom redu. Jedino pitanje je da li će Srbija biti brža od našeg selektora, koji ne djeluje kao neko ko je čuo za Nemanju, a kamoli da ga je pratio i zainteresirao se – on uglavnom računa na igrače menađerske agencije “Germania Sportagentur”, a ne mora ni pratiti pretjerano njihove igre jer tvrdi kako dobija provjerene informacije, i tako to…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s