Pirić pozvao Gudelja na druženje !?!

Pirić je pozvao Gudelja na prvi sastanak. Ne može se predvidjeti da li će biti sexa odmah na prvom sastanku, niti koliko bi jedna takva veza mogla potrajati, ali je teško očekivati da završi brakom.

Kad pozovete juniora Grasshoppersa na “druženje” sa reprezentacijom onda to može (a ne mora) imati nekog smisla, ali kad na “druženje” pozovete zrelog fudbalera, prvotimca i zvijezdu jednog velikog evropskog kluba, onda rizikujete da napravite cirkus od saveza i reprezentacije, a budalu od sebe ! Ali prije svega, koji bi ozbiljan klub pustio svog najvažnijeg igrača, u sred sezone, da posjećuje druženja i derneke na drugoj strani kontinenta, i usput pravi isti cirkus od sebe i kluba !?!

Dobro, vidjećemo …

Kako javlja “Avaz” a prenosi “Reprezentacija.ba“, Pirke je pozvao Nemanju Gudelja na sastanak. Ne može se predvidjeti da li će biti sexa odmah na prvom sastanku, niti koliko bi jedna takva veza mogla potrajati, ali je malo vjerovatno da možemo očekivati da  završi stavljanjem potpisa na zvanični “papir” i brakom.

Na “druženje” sa reprezentacijom

Kad pozovete juniora Grasshoppersa na “druženje” sa reprezentacijom onda to može (a ne mora) imati nekog smisla, ali kad na “druženje” pozovete zrelog fudbalera, prvotimca i zvijezdu jednog velikog evropskog kluba, onda rizikujete da napravite cirkus od saveza i reprezentacije, a budalu od sebe već uveliko pravite !

Stvarno je teško reči šta će od svega biti, možda Nemanji ne bude ništa jasno pa zbunjen odluči da se odazove na ovaj poziv na sastanak… Al’ u guzici ! Prije svega, koji bi ozbiljan klub pustio svog najvažnijeg igrača, u sred sezone, da posjećuje druženja, derneke na drugoj strani kontinenta, i usput pravi cirkus od sebe i kluba !?!

Nemanja očigledno mora obaviti gomilu administrativnih poslova prije nego bude u prilici dobiti poziv za igranje u repki, međutim to do sad nije bio problem jer su nam svi igrači iz dijaspore, i večina ih je morala mjenjati sportsko državljanstvo, a neki tražiti  i pasoš i državljanstvo BiH. Ali bi prije toga sve dogovorili sa savezom i selektorom, pa su ulazili u proceduru znajuči da ih čeka mjesto u repki, naravno u skladu s njihovom tekućom situacijom u klubu i formom. To je do sad palilo sa nekim igračima (Bičakčić, Kolašinac), dok su nam sve druge ludorije uglavnom izlazile na nos (Halilović, Seferović, Izet Hajrović). Mada ni Kolašinac ni braća Hajrović ne bi bili u našoj repki da nije bilo Juke Bečirovića, a zasluge sebi pripisuje savez i tandem Jaha-Pirić.

Savez u pregovorim

Zatim, o kakvim pregovorim sa Tankovićem, Arslanagićem i drugim, govori Prke ?!

Ili im se kaže da imaju mjestu u reprezentaciji, među onih 22-23 igrača koji dobijaju pozive, i pošalje ih se da “srede papire”, ili ih ostaviš na miru i prestaneš prosipati šuplju priču i njima i nama ! Kakvi pregovori, kakva druženja – to je cirkus koji se samo može vidjeti i čuti u BiH .

Arslanagić je još ranije izjavio za Avaz da za njega postoji samo jedna repka iako igra za Belgiju, a to je BiH, samo što mu nikad i niko  nije poslao ni poruku iz saveza – o Sušiću da i ne govorimo, on mu je do sad u dvije tri javno izgovorene izjave poručio da nije impresioniran Dinom, da mu nije potreban i da nije ni zainteresiran za njegove igre !

Tanković se odjednom predomišlja, ZAŠTO !?! Dok ne saznamo pravi razlog možemo pretpostaviti da se radi o tome da nije naviknut na cirkus koji mu iz saveza priređuju Jaha i Co. Javašluk, neznanje i nepismenost nikako da izađu iz kuće fudbala – o tome nam je govorio i Juka.

By the way, šta je sa Branimirom Hrgotom ?!? Dok ignorišemo Milana Đurića, i dok je Tanković, koji i nije pravi centarfor nego polu-špic, miljama daleko od seniorskog fudbala a još dalje od naše repke, Hrgota je jedini pravi napadać kojeg bi mogli regrutovati, uz to je ogroman potencijal sa prefinjenom tehnikom i sa pozitivnom drskošću največih golgetera.

Advertisements

3 thoughts on “Pirić pozvao Gudelja na druženje !?!

  1. Pingback: Super-operter Safet | bh reprezentacija sutra ?

  2. Pingback: Čiji je posao regrutovanje igrača za državni tim – navijača ili saveza ?! | bh reprezentacija sutra ?

  3. Pingback: Oj, kafano muko ! | bh reprezentacija sutra ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s