Saša Papac se vrača bh. fudbalu

Saša Papac, skromni momak iz Hercegovine, karaktera koji se pokazao neprobojan za hulje koje su vodile savez sve do suspenzije, i zbog čega su ga navijači repke prozvali Sir Saša, će uskoro zauzeti svoje zasluženo mjesto u N/FS BiH.
Aferim, to je za sad jedina lijepa vjest u ovoj godini, koja je, by the way, započela do-zla-boga nakardnim izjavama i potezima selektora i saveza, a vis-a-vis sastavljanja repke za svijetski kup u Brazilu.

Ali jebo to, nisu ni vrijedni biti spomenuti u istom postu sa Sašom !

Naš bivši reprezentativac, lijevi bek koji je mogao isto tako dobro igrati na mjestu štopera i zadnjeg veznog, rođen je u Mostaru 7. februara 1980, gdje je i počeo igrati fudbal.
Punu afirmaciju je stekao u Širokom Brijegu u sezoni 2000/01, nakon koje odlazi iz BiH u Austriju. U Austriji je proveo pet godina i igrao za FC Karnten i Austriju iz Beča, da bi sa Austrijom osvojio sve u samo tri sezone koliko je proveo u klubu – jednu titulu, dva kupa, i jedan superkup.
Iz Austrije odlazi u Glasgow gdje ostaje punih 6 sezona igrajuči za Rangers FC. Osvojio je i sa njima sve u Škotskom fudbalu – tri titule, jedan SFA kup i dva škotska liga kup, a tri sezone za redom (2007/08, 2008/09 i 2009/10) zvanično je uvrštavan u tim sezone od strane škotske fudbalske asocijacije.

Sir Sasa Papac sa BiH zastavom

Za bh. repku je nastupio 39 puta (za U-21 ima 6 nastupa), a se može reči da je to prilično skroman broj jer je mogao sakupiti mnogo više, ali bi to bilo moguće samo da je pogazio datu riječ da najdraži dres neče oblačiti dok god u savezu sjede korumpirani nacionalisti.
Tako je i bilo – vratio se nakon suspenzije, međutim ubrzo je i završio svoju igračku karijeru.

Odluku da okonča igračku karijeru je sigurno ubrzala stravična saobračajna nesreča koju je doživio dok je igrao u Austrii, i koja ga je umalo koštala života. Naravno, nakon ozlijeda koje je zadobio dugotrajne posljedice su bile neizbježne, te uz neugodnu upalu pluča koju je prebolovao za vrijeme boravka u Glasgowu, nešto raniji odlazak igrača Saše sa fudbalskih terena je razumljiv i opravdan.

Napokon, Saša, čovjek od riječi, kroz angažman u N/FS BiH se vrača bh. fudbalu gdje mu je i mjesto.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s