Senajid Tanković – izjava

Niko ne može da vjeruje niti da shvati kako djete Srebrenice odluči da izabere Švedsku umjesto Bosnu. U čudu su i Hrvati koji prenose izjavu Senajida Tankovića iz Dnevnog Avaza.
S pravom se Indexovci pitaju:

Muamer Tanković, napadač premierligaša Fulhama, odabrao je Švedsku. Zašto je nogometaš čiji su roditelji iz Srebrenice i koji kao junior nije slavio golove postignute za švedsku reprezentaciju protiv BiH odabrao Skandinavce?

Odgovor na to nevjerovatno pitanje je dao Mujin otac u izjavi za Dnevni Avaz:

“Iskreno da vam kažem, izbornik BiH Safet Sušić odradio je najmanji posao. Izuzetno ga cijenim kao igrača, on je fudbalska legenda, ali je morao doći popričati sa mnom i Muamerom, popiti kavu. Morao je aktivnije pratiti njegove igre, treninge, utakmice. Trebao je pružiti Muameru podršku, to bi mu mnogo značilo. To je, prema mome mišljenju, potez koji je nedostajao da Mujo izabere BiH. Švedski izbornik ga je, s druge strane, pratio svakodnevno i vršio pritisak na njega.”

Prcić odmah nakon Tankovića, prije toga Halilović, u međuvremenu Seferović, zamalo i braća Hajrović i Kolašinac koje je spašavao navijač, prije nekoliko dana Gudelj, ovih dana se čeka i reakcija Arslanagića i Miloševića, dva par excellence talenta evropskog fudbala, koje selektor ignoriše a savez ih je pozvao na “teferić i upoznavanje”, što je opet nezapamćeno u svjetskom fudbalu. Branimira Hrgote nema nigdje, nema ni Marija Vrančića, kao ni rezervnog golmana Borrussia Dortmund Zlatana Alomerovića.
Već do kraja godine možemo očekivati probleme sa braćom Modić, ukoliko Sušić ostane na čelu repke, ili ako dođe neko ko će se igrati s našom budućnosti kao što to radi on.

Nigdje nas neče biti kad moj fudbalski idol završi s nama – stvarno je to nemoguća situacija…

Advertisements

One thought on “Senajid Tanković – izjava

  1. Selektor Svedske je rekao da je Mujo izabrao Svedsku ne radi nacionalnog pripadanja ili patriotizma nego zbog “fudbala”. To je i njegov rodjak izjavio. Kakvog smisla to ima kad Svedska ne ide na SP, i uopste nije jak tim, ja ne znam. Cudna situacija. Ali hajmo biti realni, da je ovaj Tankovic stvarno volio BiH i hito igrati za BiH… to bi uradio. Ja nikad…. NIKAD… nebi izabrao neku drugu drzavu, pa cak i da me Susic blati javno. Cekao bi drugog selektora i javio bi se.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s