Sušić – pogled iz Hercegovine

Odličan tekst je napisao Enes Ratkušić, a objavio 04.jula “Klix.ba”. U njemu je jasno da ne može jasnije demaskiran problem u našoj repki, te označen i krivac.

Pismo iz Hercegovine: Zašto se ne trebamo nadati Vahidu Halilhodžiću?
Pročitaj cijeli tekst na linku iznad !

Ukratko, Safet Sušić je manje ili više izazvao sve probleme, koji su na kraju i prouzročili neuspjeh u Brazilu.

“Njemu se nepotizam naprosto nije smio dogoditi. Šta je u njegovom slučaju bilo presudno, rodbinska insistiranja ili emocije, uopće nije bitno, ali van svake sumnje je da je neuspjeh naše selekcije na Svjetskom prvenstvu u najvećoj mjeri generirao selektorov potez da u reprezentaciju pozove bratića.
Tako nešto se Papetu nije smjelo dogoditi, osim u jednom slučaju – da je poziv uslijedio pod pritiskom navijača i sportske javnosti. Igračka vrijednost Svena Sušića u ovom slučaju uopće nije bitna. Činjenica, međutim, da je jedan broj igrača, koji su iznijeli teret kvalifikacija, zbog novopridošlog ostao u autu, bio je početak generiranja problema koji su nažalost kulminirali kad nam je to najmanje trebalo.
Njegov potez da u reprezentaciju pozove bratića dao je krila glavnim zvijezdama okupljenih oko prehvaljivanog Edina Džeke, da se i sami nađu u selektorskoj ulozi, ultimativno tražeći da se među putnike u Brazil ukrca i njihova raja. Selektor je, naravno, u nedostatku valjane argumentacije sa takvim prijedlozima mogao samo složiti, gubeći mukotrpno stečeni autoritet.

Međutim, autor završava svoju analizu zaključujući vrlo loše, kako je baš Safet Sušić jedino rješenje za te probleme, prije svega jer nam u kvalifikacijama za EURO 2016

“(…) treba selektor koji će sportsku javnost uvjeriti da ćemo se, ne plasirati na Evropsko prvenstvo, nego da ćemo naše rivale pregaziti i rasturiti.”

Bojim se da Sušić baš to i nije mogao uraditi do sada, u kvalifikacijama za EURO 2012, odnosno u kvalifikacijama za Brazil, kao ni u Brazilu na svjeetskom prvenstvu.
Pa to upravo i jeste razlog da mu se zahvali za sve i pruži prilika nekom karizmatičnom i autoritativnom !

Advertisements

One thought on “Sušić – pogled iz Hercegovine

  1. Pingback: Sušićev Vs. Džekin ego – kapitenska traka kao valuta | bh reprezentacija sutra ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s