Loša vijest iz Dinama

U Dinamu strahuju da Armin Hodžić ima upalu pubične kosti, vrlo tešku povredu koja se teško i dugo liječi.

“Vjerujte, ja kao igrač nikada nisam čuo za takvu povredu. No, i takve su stvari u posljednje vrijeme sve češće” – Mamić, menađer tima.

Međutim, to nije sve – upravo je zbog liječenja ove povrede kod nekih Dinamovih igrača u prošlosti klub se nalazio u centru skandala.

Ozljedu pubične kosti Dinamova napadača Ivana Krstanovića liječnici su sanirali lijekom koji se daje osbama teško oboljelima od raka (ponajprije kostiju), a istu takvu terapiju odbio je primiti njegov kolega Ivan Tomečak!
Intravenozno primanje lijeka Zometa koji ima kemoterapijske karakteristike dignulo je Krstanovića iz mrtvih u nerealnom roku jer su u srpnju i Dinamovi liječnici govorili kako je riječ o ozbiljnoj ozljedi za koju se ne može prognozirati skori oporavak.
Upala pubične kosti koja je smještena u zdjelici, blizu prepona, svojedobno je izbacila Igora Bišćana i Mathiasa Chagu s terena na nekoliko mjeseci, a baš toliko sada liječnici prognoziraju i Tomečaku. Međutim, Krstanović je trenirao nedugo nakon crne prognoze… – iz članka “Teška zloupotreba lijekova u Dinamu -igračima daju opasan lijek za rak” objavljenog u “Jutarnjem listu”

i

Tomečak je zadobio ozljedu koja ga je eliminirala iz momčadi i predstavlja veliku neugodu za nastavak karijere.
– Tomečak ima ozljedu koja se rijetko događa, a vrlo je neugodna i dosadna. Radi se o upali pubične kosti – kaže nam Dinamov liječnik Saša Janković.
Za laike i dodatno objašnjenje. Radi se o kosti koja je smještena u zdjelici, blizu prepona…
– Oporavak od te ozljede traje dugo. Između dva i šest mjeseci. Mi smo već imali iskustva s takvim ozljedama, imali su je Igor Bišćan i Mathias Chago.
Ako je zaključiti po raspletu priče s Bišćanom i Chagom, pred Tomečakom je pakleni dio karijere, prepun neizvjesnosti. Svi se dobro sjećamo strašnih muka koje su prolazili ta dva Dinamova nogometaša, koliko je tu bilo muke prije povrataka. Nažalost, nikad se nakon te ozljede nisu vratili u onu formu u kojoj su bili prije nje. Vjerujemo da se ta priča neće ponoviti kod Tomečaka. – iz članka “Drama Ivana Tomečaka – zbog ozljede pubične kosti” objavljenog u “Jutarnjem listu”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s