Može li Kolašinac izbjeći sudbinu Mujdže ?

Po ko zna koji put u svojoj kratkoj profesionalnoj karijeri, Seo Kolašinac je ponovo povrijeđen !

Nevjerovatno je vidjeti tako snažnog momka a tako sklonog povredama, ali dešava se. Seadov slučaj podsjeća na po svemu gotovo identičan slučaj Mike Ričardca iz Mančester Sitija, koji je takođe bek, takođe je poznat kao izuzetno snažan igrač, impresivne fizionomije, ali staklenih kostiju, i papirnih tetiva i mišiča.

Seo bi trebao biti dugoročno rješenje za lijevog beka naše najjače selekcije, dok na desnom beku imamo problem koji će biti malo teže riješiti. Do sada smo imali odličnog Mensura Mujdžu, ali koji je izuzetno sklon povredama.
Karijera Mujdže je itekako trpila zbog konstantnih problema sa povredama. Danas kada je ušao u tridesete, Mensuru će biti sve teže izdržati napore Bundeslige, ali on je toga svjestan.

A da je u stanju da se nosi s ovom činjenicom, te da je karakterna osoba i veliki profesionalac, Mensur je pokazao i nakon što je dobio poziv za novo okupljanje repke.
On je odmah stupio u kontakt sa Sušićem i objasnio mu svoju situaciju u klubu, odnosno, da iako je produžio ugovor sa Frajburgom, menađer više neče računati na njega ozbiljno, ili bar ne u mjeri u kojoj je to bio slučaj do sada, ali i da je već sad na bolovanju zbog nove povrede, te da će propustiti početak sezone.

Drugim riječima, Mujdža je stavio do znanja selektoru da on možda više i ne bi trebao oduzimati mjesto nekom mlađem, ali prije svega zdravom i spremnom igraču.

Za ovo treba imati MUDA, a ne jadikovati po Internetu !

Zato svaka čast Mensure, želim ti brz oporavak i povratak na teren, a reprezentacija će teško pronači boljeg desnog beka u dogledno vrijeme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s