Rade Krunić – još jedan bh. igrač u Seriji A !

Rade Krunić, dvadesetogodišnji bosanski Srbin iz Foče, novi igrač Verone (Seria A), kada je dobio poziv za nastup u U-21 selekciju bh. reprezentacije, prilično ushićen je objasnio da mu je ispunjen največi igrački san, da zaigra za repku svoje zemlje.
A težak je život u ovoj zemlji, opterečen povrh svih mogućih i nemogućih problema i iracionalnim strahovima i netrpeljivošću, pa je zato važno kad mladi ljudi iz raznih krajeva razmišljaju na ovakav način.To još više govori o Radetu i njegovom odgoju, i kao sportiste i kao mladog čovjeka..
Neka mu se ispune i svi ostali, i mnogo veči snovi kada je karijera u pitanju, da zaigra za još veči klub i da postane standardan reprezentativac A selekcije bh. repke !

Ah, da dobro ste čuli, Rade je novi igrač Hellas Verone iz italijanske Serie A.
Znam, niko to još nije objavio na domaćim Internet stranicama, ali nije da je ovaj transfer pao s neba, pa da sad svi mogu reči da su, kao, zatećeni.
Više od pola godine Krunić je jedan od najtraženijih igrača iz srbijanske prve lige, zapravo još od decembra prošle godine, a ovaj transfer, koji je za Donji Srem največi u historiji kluba, je bio u pregovorima više sedmica. Osim toga pobudio je značajnu pažnju u Srbiji jer je Crvena Zvezda mislila da je Rade gotovo sigurno njih igrač, a isto su mislili i Gent i Verona, da bi Empoli zamalo pomrsio svima račune. Na kraju je ipak Verona došla do ovog iznimno talentiranog playmakera/krilnog napadača bh. reprezentacije.

Ugovor će biti potpisan u prvim danima slijedeće sedmice, ali je sve ostalo završeno – klubovi su dogovorili cijenu, Rade je prošao medicinski pregled i sve je u najboljem redu, a i postigao je dogovor sa klubom o svojoj plati.

“Rade Krunić je u Italiji prošao opsežne medicinske testove i prema prvim saznanjima sve je OK. Fudbaler se dogovorio za lične uslove (klubovi su još ranije postigli dogovor) tako da je ostalo još samo „parafiranje.“ Očekuje se da Krunić potpiše za Veronu početkom nedelje.” – sa zvanične stranice FK Donji Srem (LINK)

Eh, sad – zašto niko o ovom transferu nije pisao u sarajevskim novinama, i na sarajevskim portalima ?!
Krunić nije dovoljno dobar igrać ? Nije bitan za našu repku ? Transfer nije dobar, nije dovoljno zvučan za bosanske prilike ? Šta je u pitanju !?
Da nije u pitanju prezauzetost domaćih “novinara”, da nisu svi prezaposleni pisanjem drugih, večih i važnijih vjesti, na primjer kako Tino Sušić odlazi u tu istu Veronu već 2 mjeseca i još uvijek nije otiša, a kada će i hoće li uopšte ne zna se; kako Vršajević odlazi u razne nižerazredne klubove od Turske do Engleske još od zimus a pogotovo u posljednja dva mjeseca, da Zec koji je bez kluba prelazi u razne klubove još od maja (ne može ni kao slobodan igrač da nađe klub !?), pa kako Anel Hadžić prelazi u New Castle (čuj u New Castle !?), Trabzon.
Sve ove informacije valja upratiti pa objaviti, tako da su možda Krunićev transfer, ali i generalno jedna veoma perspektivna karijera, naravno morali biti “malo” zapostavljeni. Samo je jedan domaći sportski portal objavio jedan vrlo kratak članak, u kojem je ustvari samo prenesena vjest u nekoliko rečenica sa zvaničnog portala FK Donji Srem.

Kad još tome dodamo veliku ljutnju pomješanu s tugom zbog izostavljanja sa spiska A selekcije za predstojeće tekme Ervina Zukanovića i Semira Štilića, zbog čega se ispisuju čitavi eseji na sportskim portalima, u kojim je prvi opisan kao dokazan član prve postave reprezentacije, ni manje ni više, a drugi već promaknut u fudbalskog velemajstora-genijalca, onda za ovog fočaka stvarno ima jako malo mjesta u našim objektivnim i nepristrasnim, stručnim i profesionalnim medijima, u kojim ne caruje sujeta, provincijalizam, euforija, depresija, poremečaj raspoloženja, kompleksi niže vrijednosti, kompleks više vrijednosti, samoobmanjivanje, i tako dalje, i tome slično.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s