14 magaraca Slatkog Ćošeta

Magarci iz Nogometnog/Fudbalskog ne bi bili to što jesu da nisu, teškom mukom večine igrača, stečenu reputaciju i renome, a sve u namjeri da ga sačuvaju, zasrali i dobro izgazili nogama, onog momenta kad su produžilil i podebljali ugovor starom-novom selektoru.
A mogli su imati, recimo, Bajevića, koji je bio tu maja 2011, kad je najviše trebalo, kada se na Slatko Ćoše dolazilo sa udaljenih blistavih fudbalskih visina i silazilo u ovaj naš memljivi, smrdljivi nogometni podrum, isključivo iz ljubavi prema igri i zemlji. Mogli su imati prozraćenu odavno učmalu atmosferu, i tim od kojeg su mogli očekivati da pruži fajt dostojan favorita za odlazak na EURO, pa ne bi bilo nepošteno očekivati i relativno siguran plasman. Ne bi ni Duško, naravno, sad radio za klikere, ali ako bi radio i za Sušićevu enormnu platu, bar se moglo očekivati da iz tima, koji i pod Murinjom danas više ne bi bio ni sjenka onog što je bio prije godinu, dvije, tri, a o čemu svjedoći forma svakog igrača ponaosob,izvuče posljednje atome motiva i ambicije, pa da stisnu zube i iskoriste svoj veliki talenat kako bi zaigrali još jednom na velikoj sceni, pred čitavim svjetom. Ovako imaju Sušića i njegov tim koji bi i moje Sarajevo sa Uščuplićem, istrošeno neviđenim “uspjehom” u Evropi, dobro naplehalo.

Jebite se sad, a kad nas Vels i Belgija “ispreskaču”, k’o što su nas ono jednom Grci i Mađari nakantali u Zenici, u trečem i posljednjem Bakinom mandatu, kad se nakon največih dotadašnjih uspjeha sve raspalo – koji deja vu – ostavite bar Jagodića na miru, da završi dovođenje ove djece iz dijaspore, koju bez njega niko ne bi ni pogledao !
Il’ ga zamjenite nekim novim Branimirom Tulićem, pa da Srbija, a boga mi i Hrvatska, mogu srpske (i hrvatske) sinove iz BiH i bh. dijaspore pokupiti za sebe.

Jagodicevi novi igraciJagodicevi novi igraciModić, Jelisić. Simić, Husić. Omerbašić. Milošević. Lazić … prije njih Kolašinac i Harović(i). svi sređuju ili su sredili papire zbog, odnosno zahvaljujući ovom selektoru – AFERIM Vlado Jagodiću !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s