Tajanstveni sagovornik, učesnik sjednice IO N/FS BiH

Ko stoji iza portala Reprezentacija.ba, i čije guzove čuva i lašti ?!
Koga štiti i zašto ?
Ko i za čiji interes zloupotrebljava popularnost ovog portala među navijačima ?
Umjesto neutralnosti i objektivnosti, već duže vremena se Reprezentacija.ba svrstava na jednu od strana u politikanstvu saveza i Izvršnog odbora, o čemu se može pročitati u postovima na ovom blogu LINK 1 i LINK 2.

Skandalozno smješan tekst od 23.09.2014, koji je još i uvrjedljiv za inteligenciju čitaoca, pojavio se na ovom portalu, a čija je poenta da su svi i sve krivi za sunovrat reprezentacije osim Safeta Sušića, i jednog djela saveza.

Svi su krivi, mediji, javnost, navijači, selektori omladinskih selekcija, pa čak i ambasadori koji su vadili naš fudbal, savez i reprezentaciju iz najdubljih i najsmrdljivijih govana, i izvadili nas…
Samo nije kriv selektor “A” selekcije, i nisu krivi oni koji su mu produžili ugovor, dobro ga finansijski podebljali, kao ni dio Izvršnog odbora koji nastavlja da ga podržava i štiti po svaku cijenu, iako je očigledno da nas vodi ka propasti kvalifikacija za EURO 2016.
Krivi smo mi koji plačamo karte !

I sad se tu pojavljuje misteriozni sagovornik, koji nema ime i prezime, a koji, vidi vraga, negoduje i žali se upravo na “curenje” informacija od strane neimenovnih osoba iz izvršnog odbora. Hah !?!
“Sagovornika” je posebno uzdrmala činjenica da je procurila informacija o visini plate Safeta Sušića. Hah, hah, !

Inaće, “sagovornik” je učesnik posljednje, vanredne sjednice, i po vlastitom priznanju ne zna zašto je sjednica bila sazvana !?
Ustvari, “S”, zovimo ga “S” u nastavku, dakle, “S” je mislio da se “ovim okupljanjem želio izvršiti pozitivan šok na selektora i sve igrače”.
Pozitivan šok se vrši na tim kad stvari malo skrenu s puta, kad se izgubi od Kipra na početku kvalifikacija, uz sve bedastoće koje se dešavaju od utakmice s Egiptom, mnogi će reči od tekme s Amerikancima i ja bih se složio, onda se pozitivan šok može izazvati samo u mašti i na mozak misterioznih sagovornika.
Ali “S” je valjda bio zaprepašten kad je shvatio da neko želi smjeniti selektora i postaviti svog !?

Zanimljivo je kako je po kazivanju “S” povjerenje narušeno curenjem informacije o Sušićevoj plati, što će reči da je do tog momenta povjerenje vladalo među članovima izvršnog odbora, pa se postavlja logično pitanje kakav je to IO i kakvo je to povjerenje kad svako ima svog ?! Tajnog kandidata za selektora, mislim….

Elem, “S” kaže da je plata selektora “nešto što treba da bude transparentno”, ali mu istovremeno očigledno itekako smeta što taj podatak više nije tajna – hajde !?
Ali onda se ide i dalje, zapravo toliko daleko da se tvrdi da to što je informacija o visini Sušićeve plate morala “procurit”, ni manje ni više smatra največim zlom koje je zadesilo naš nogomet/fudbal, te se pita da li će to naš fudbal i nogometni savez preživjeti. Jebo te !!!

Ja sam, istog trena kad sam pročitao ovo o ovom zlu, automatski zaboravio na poraz od Kipra u sred Zenice, taktiku, zaboravio sam ko nam je selektor, a kamo li desni bek 😉

Onda uskaće Reprezentacija.ba, lafo sa pitanjem-konstatacijom da je “zanimljivo” da na sastanak nisu pozvani slektori omladinskih selekcija “koji već duži niz godina bilježe sramotne rezultate”.
Kao da su te selekcije ikad bilježile bilo kakve zapažene rezultate. (Ustvar, ironija je da upravo Jagodić ima najbolji rezultat od kako igraju naše omladinske selekcije.)
Na to “S”, ničim izazvan, odgovara sa objašnjenjem da se selektor ne smije “omalovažavati” nakon što ekipa nije prošla u osminu finala na svjetskom, jer imamo samo 8-9 igrača koji igraju u nekim “malo jačim” evropskim klubovima, da su protiv Argentine igrali igrači koji su tu manje od godinu dana.
Na kraju se “S” sjetio i “pitanja” pa reče da “možda nekom odgovara loše stanje i nered u mladim selekcijama, ali je krajnje vrijeme da se i tu napravi pomak”.
Ako će pomak biti kao i u slučaju reizbora i štićenja Safeta Sušića, onda nam pomoći nema.
Osim toga, “S” je zaboravio kako su baš ova trojica selektora napravili najbolje rezultate od svih do sada postignutih. Ne spominje se kako je Jagodić regrutirao više talenata iz dijaspore, a o kojim savez i Safet Sušić mare k’o o lanjskom snjegu, i više mladih igrača spremio u A selekciju, nego svi selektori zajedno od 1994 do danas !
Isto tako je pisac ovog bezobraznog teksta zaboravio da je upravo Safet Sušić dao največu podršku selektorima omladinskih selekcija, pogotovo Jagodiću, tvrdeči da nikad nije postojala bolja saradnja među svim selekcijama i selektorima, i da je baš taj aspekt reprezentativnog fudbala u najboljem redu.
U tekstu od 18.09.2014. Reprezentacija.ba piše o pozivanju Sušića na vanrednu sjednicu, ali tako što napada rezultate omladinskih selekcija. Znači, opet povodom opravdanog pritiska javnosti i medija na Sušića, ovaj portal skreče pažnju navijača sa selektora na rezultate omladinaca, ali bez ikakvog osvrta i konteksta, nema nikakvih činjenica, podataka i, u krajnjoj liniji, bez argumenata. Samo onako, od oka, zakucali su nas (Jagodić, Karačić, Malkočević i Erbez) za dno evropskog omladinskog fudbala, i to je to.
Šta je bilo u prošlom ciklusu U-21, kad smo se nadigravali sa Njemačkom, ali i koliko naš omaldinski fudbal realno može da se takmiči sa ostalim zemljama u Evropi, gdje nam se odgajaju omladinci i talenti, ko ih skautira i regrutira po dijaspori, a koliko igraju u domaćim klubovima i kakav je to, zapravo, domaći nivo… Jok, ništa !
Daj samo da se skrene pažnja sa Safeta Sušića, pa makra se morao pojaviti i tajanstveni “S”, duh sa sjekirom.

Zatim je uslijedilo pljuvanje po živim legendama bh. fudbala, Faruku Hadžibegiću i Sejadu Kajtazu, za koje “S” pita “zašto baš jedan Hadžibegić ili Kajtaz sjede u odboru za posredovanje i savjetovanje i za to primaju platu” !?!
Kaže “S” da svaka sjednica košta pa bi “tu trebali sjediti finansijski stabilni ljudi ili pošteni fudbalski radnici”, a Reprezentacija.ba završava sa “iskren je član vlade FS BiH” !? 😉
Valjda “S” smatra, a Reprezentacija.ba samo prenosi i ništa više, da Faruk Hadžibegić i Sejad Kajtaz nisu dovoljno situirani i pošteni fudbalski radnici da sjede s njim(a) u savezu na sjednicama – eto nek’ su Oni.
Kakva drskost !

I šlag za kraj !

Pita-konstatira Reprezentacija.ba: “Nakon vanredne sjednice Izvršnog odbora svi članovi su izašli kroz garažni ulaz hotela Evropa kako bi izbjegli novinare.”, a “S” odgovara: “Ma nije niko pobjegao od medija, jer siguran sam da ih je većina i bila u direktnom kontaktu sa prisutnima na sjednici. Savez treba razmisliti kako da zaštiti reprezentaciju od niza laži koje iznose pojedini mediji o menadžerskom odnosu selektora i igrača (…) Koliko se pričalo o Trening centru u Zenici i nekim navodno tajnim dogovorima, a evo sada smo se pripremali tamo i izgubili. Vidim da se Sušiću i namjerno izvrću izjave u negativnom smjeru. Neki novinari dva puta slažu informaciju i onda i sami počnu vjerovati da je to istina. Reprezentacija i savez tu puno gube i to bi se trebalo rješavati tužbama kao što se radi svugdje u svijetu ili voditi na vrijeme računa o odnosu sa novinarima.”

Dakle, tajanstveni sagovornik “S” smatra da je najbolji način da se mediji spriječe u “laganju”, tako što ih se treba izbjegavati !
Da nije tragično glupavo i uvrjedljivo, bilo bi tragično smješno.
A boga mi i tužbe se spominju, pa se vi cijenjeni novinari dobro pripazite kad pišete o Sušiću, reprezentaciji i savezu, jer kako vam poručuju sa portala Reprezentacija.ba, mogli biste završiti pred sudom. (Naravno, osim ako niste dio tog portala.)

I na kraju, ipak, malo šale-šege.
Kako se vidi iz navedenog,”S” tvrdi, a Reprezentacija.ba prenosi, da su za poraz od Kipra krivi mediji, i trening centar u Zenici zbog kojeg su mediji negodovali, jer, kako ovaj duh-sagovornik kaže, svi su nešto izmišljali oko izbjegavanja trening centra a kad je jadni Sušić tamo konačno, i valjda pod pritiskom, odveo ekipu, ona je u tom prokletom centru pokupila uroke i sihre pa zijanila od Kipra.

Tako je govorio “S”, a da li je “S” osoba ili više njih, da li uopšte postoji sagovornik “S”, nikad se neče saznati.

Jebo te, Monty Python !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s