Mario Vrančić debituje za reprezentaciju BiH protiv Austrije

Iz saveza su potvrdili da je Mario pri kraju sređivanja papira, državljanstva BiH i sportskog državljanstva, te dozvole za nastup za BiH.

Za pasoš BiH je ostalo još samo da prijavi adresu u BiH, za šta mora doći u Sarajevo lično. U obavljanju drugih administrativnih obaveza mu pomaže prijatelj u Sarajevu, Fahrudin Abdulahović, koji je pomagao i Bičakčiću.
Zanimljivo je da je proces zapravo inicirao i ubrzao Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH, tako što je naložio birokratama u administraciji saveza da otpočnu prikupljati Vrančićeve papire.

Zašto je morao predsjednik saveza urgirati kod svojih birokrata da obave ono za što sjede u savezu, a kako bi se započela procedura promjene sportskog državljanstva i dobijanja bh. pasoša za tako važno pojačanja za repku, pitanje je godine.

Mario neče stići obaviti sve što je potrebno do utakmice sa Izraelom, ali iz saveza uvjeravaju da će sve biti završeno a Mario spreman za debi u prijateljskom susretu protiv Austrije, u prvoj proljetnoj utakmici reprezentacije u Beču !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s