Mihael Mico Modić: Odazvao bih se na poziv reprezentacije BiH !!!

Ovo je Mihael Modić izjavio u kratkom intervjuu za blog “Nogolopta” (link ispod) 16. februara 2015, i ova njegova izjava bi mogla biti najvažnija vjest za naš omladinski reprezentativni fudbal u 2015-oj, i potencijalno za budućnost fudbalske repke generalno – pod uslovom da se neko od selektora (Malkočević U-17, Karačić U-19 i Nestorović U-21) sjeti da mu, konačno, pošalje poziv !!!
Ovo se naročito odnosi na Malkočevića, koji ga je i ignorisao kad mu je bilo mjesto u njegovoj selekciji, a što je iskoristila repka Srbije, a o čemu sam već napiso jedan post u februaru prošle godine (link ispod), i koji tvrdoglavo nastavlja da ga ignoriše.

Vrijeme je da se selektori iskupe i vrate talentovanijeg od dvojice Modića u dres BiH !

Međutim, nisu samo selektor Sakib Malkočević i “koordinatori” za omladinski nogomet/fudbal N/FS BiH, Murat Jaha i Denijal Pirić, jedini koji su ignorirali mladog igrača i koji nastavljaju da ga ignoriraju. Mediji u BiH, a pogotovo sarajevski, šute o Mihaelu kao da nikad nisu ni čuli za njega !
Ali ako informacije o Modiću potražite na Internetu, odnosno na stranicama AC Milana (zvaničnim i nezvaničnim), doći čete do zaključka da je Mihael talenat kojeg bi u svojim redovima žarko želile i svjetske fudbalske velesile.

Ko ne bi pristao da eventualno dobije priliku igrati u istoj repki s bratom !?
I stariji brat Hajrović, Izet, je došao za Seadom, koji nije mogao očekivati da zaigra za Švicarsku, pa je jedina šansa da zaigraju skupa ako se Izet predomisli.

Tako je na kraju i bilo – i baš ovaj primjer me navodi na pomisao kako je uvijek postojala šansa da stariji Andrej ode za Micom u repku Srbije, u slučaju da Micu nastave ignorirati selektori i N/FS BiH, odnosno da nikad ne dobije poziv od neke selekcije BiH. Ustvari ta mogućnost još uvijek postoji, bar do onog trenutka kad Mico konačno dobije poziv nekog našeg selektora, te se vrati gdje mu je i mjesto – u dres bh. repke.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da je Mihael Mico Modić ijavio, i to vrlo kategorično, da bi se odazvao na poziv za nastup u nekoj od selekcija bh. reprezentacije !

Moj raniji post na ovu temu, u vrijeme kad je Mihael Modić zbog ignoriranja od strane Sakiba Malkočevića, selektora U-17, dobio poziv od odgovarajuće selekcije reprezentacije Srbije, možete pročitati ovdje:Mihael Modić – da li je Malokčević od igrača iz BiH napravio “fudbalskog stranca” za našu reprezentaciju

Intervju možete pročitati na stranici Nogolopta: Mihael Modić: Odazvao bih se pozivu u reprezentaciju BiH

Evo kako Micu Modića predstavlja engleski novinar, koji je pisao reportažu sa turnira Scirea Memorial igranog u ljeto 2012, i koji je konstatovao da italijanski skauti i treneri AC Milana između Andreja i Mihaela upravo Micu smatraju za nijansu važnijim otkrićem: (“Future stars shine as Barcelona pip AC Milan to the Memorial Scirea crown” By Kris Voakes in Cinisello Balsamo of Goal.com 10.09.’12):

Brought over from his homeland along with older brother Andrej, it is Mihael who is said to have been the prize capture of the two in the minds of Milan’s scouts. And on the form he showed during the Scirea, there is little wonder.
His blistering pace over a short run caught out countless defenders as Milan blasted their way into the later stages, with several Rossoneri goals being carved out from his position on the right. In their opening game against Varese, Modic took six corners, and Milan converted four of them in a 7-0 win.
When Atalanta had seemingly got the measure of him in the semi-final it simply prompted a switch to his more natural left for the final against Barcelona, and from there he continued to show a magnificent grace on the ball while working his way out of many a tight spot with sublime ball control and sheer confidence. Had Cutrone not been denied by a last-ditch tackle by a Barca defender, Modic would also have chalked up the assist of the tournament with an inch-perfect throughball that turned two opponents inside out !

Advertisements

One thought on “Mihael Mico Modić: Odazvao bih se na poziv reprezentacije BiH !!!

  1. Pingback: Mihael Modić – da li je Malokčević od igrača iz BiH napravio “fudbalskog stranca” za našu reprezentaciju | bh reprezentacija sutra ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s