Adis Omerbašić – dobre šanse za solidnu karijeru uprkos teškoj povredi križnih ligamenata

Test utakmica – Schalke U-23 vs. Vitesse Arnhem U-23 – Adis Omerbašić pogodio dva puta i asistirao jednom !

Adis Omerbasic - Schalkes U23 - Vitesse U23

U prijateljskoj utakmici protiv Vitesse Arnhem U-23 : Schalke U23 igrači Adis Omerbašić.

Unatoč 3:4 porazu Schalkea U-23 trener Luginger zadovoljan.

Ekipa U23 FC Schalke 04 je na poluvremenu meča sa U23 Vitesse Arnhem, igranog 21.01.2015, imala prednost od 3:2. Rezultat je za glavnog trenera Jürgena Luginger ipak tek u drugom planu: “Važno je da su igrači dobili minutažu.” Luginger pružio priliku 17-orici igrača.

Igra s visokim faktorom zabave

“To je bila otvorena razmjena udaraca,” rekao je Jürgen Luginger nakon 90 intenzivnih minuta igre, ispunjenih brzim tempom. Schalkeov trener je vrlo zadovoljan performansama svoje momčadi unatoč porazu: “U ovom trenutku priprema ne možemo fizički biti na 100 posto”.

Schalke izgubio u drugom poluvremenu

Schalke je bili bolja momčad u prvom poluvremenu, pa je protiv tehnički jakog domaćina lako dolazio do protivničkog gola.
Rano, već u 5. minuti, Vitesse dolazi u vodstvo, da bi izjednačio Adis Omerbašić samo nekoliko sekundi kasnije, u 6. minuti. Devetnaestogodišnjak (tekma iz januara 2015, Adis je u međuvremenu (u februaru) napunio 20) je ponoo u 16. minuti pogodio i doveo svoj tim u vodstvo od 2:1, da bi Vitesse izjednačio na 2:2 u 22. minuti. Omerbašić je zatim asistirao za Daria Schumachera, koji je ponovo doveo Schalke u vodstvo od 3:2 u 42. minuti.

Bio je ovo savršen nastup mladog Bosanca.

Nakon pauze, FC Schalke 04 je bio slabiji tim, i zbog mnogih promjena u kadru, koje su se desile za kratko vrijeme, pogotovo u obrani. Vitesse je izjednačio u 53. minuti i postavio konačan rezultat samo dvije minute kasnije na 4:3.
Tim Schalke ima velike mogućnosti, i prostora za napredak u završnoj fazi priprema. S obzirom na nastavak regionalne lige 7. februara, i nadolazeći raspored utakmica, po kojem Schalke prvu utakmicu igra kod kuće protiv SV Rödinghausen, Jürgen Luginger kaže: “U odbranbenoj fazi još uvijek imamo potencijal rasta.”

Prevedeno sa Njemačkog sa derwesten.de

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s