Murat Jaha i Denijal Pirić, dva sramna neradnika N/FS BiH, zadužena za podmladak repke, njenu budućnost

Marc Brasnic, Herta Berlin, GER U-17, HR U-19 krop

“Mi nastavljamo sa praksom traganja za kvalitetnim igračima iz dijaspore.” – Murat Jaha, koordinator za omladinski fudbal N/FS BiH

Murat Jaha i Denijal Pirić, dva su sramna neradnika Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, na funkcijama “direktora” i “koordinatora” za omladinski fudbal, što će reči, zadužena za podmladak reprezentacije, njenu budućnost.

Obavili smo korektan razgovor. Pošto Milovanović posjeduje naš pasoš, nema nikakvih prepreka da on uskoro debituje za našu juniorsku reprezentaciju. Mi nastavljamo sa praksom traganja za kvalitetnim igračima iz dijaspore. Tako smo u posljednje vrijeme dobili Jovića, Demirovića, Hušića, Kolašinca, Hajrovića, Sušića, Vrančića…

Ovo je kazao Murat Jaha nakon što je Maksimilijan Milovanović, talentovani golman rođen 1997. godine u Njemačkoj, stigao na zimski odmor u Sarajevo (januara 2015), i obavio razgovor s Jahom u savezu.

Sramna je ovo izjava Murata Jahe, jahača magle, jednog ublehaša i neradnika, koji je u ovoj izjavi, zapravo, sam sebe kompromitovao !

Ko je ovdje lud ili ko koga ovdje pokušava da napravi boudalama – ako igrač poput Milovanovića ima državljanstvo i pasoš BiH a nije nikad zaigrao za neku drugu reprezentaciju, onda mu ti, Jaha, i tvoj kolega ublehaš, Pirič, ne treba te !
Osim toga treba reči i podvući kako Milovanović nije NIKAD dobio poziv ni za “Otvorena vrata”, niti za bilo koje drugo okupljanje potencijalnih kandidata za repku !
Niti ste ga pronašli, niti ste ga nagovorili da promjeni reprezentaciju, niti ste mu potrebni u rješavanju administrativnih prepreka jer ih nema. Ublehašu !

Kakve veze pobrojana imena imaju s njegovim i Pirićevim radom svi mi dobro znamo, jer sječamo se ko je i kako nagovorio Izeta i Sejada Hajrovića, Seada Kolašinca, znamo i kako je Valentino Jović stigao do repke, a boga mi znamo i kako je Tino-Sven Sušić zaigrao za A selekciju. Isto tako se pitamo gdje su taj Raif Husić evo već dvije godine, koliko je trebalo Mariju Vrančiću da dobije papire od saveza, za kojeg je i predsjednik saveza izjavio kako je morao urgirati kod ovog dvojca, koji su masno plačeni da sjede i rade što manje, pa da više pokrenu slučaj Vrančić s mrtve tačke (može se pronači izjava na ovom linku).
Znamo šta se dešava i sa Denijem Miloševićem, koji takođe “završava” papire evo već drugu godinu.
Znamo kako se niko nečeše za Stefanom Simićem, koji je više nego jednom potvrdio želju da zaigra za BiH, kao što znamo i kako niko ne šljivi Seferagića, Tabakovića, Marija Pavelića, Stankovića.
Sječamo se Tankovića, Halilovića i Seferovića.

Pa koje je to talente iz dijaspore ovaj dvojac lijenih prevaranata pronašao, kontaktirao i “priveo” u neku od selekcija bh. reprezentacije ?!?!
Da nije Marca Brašnića, djete porijeklom iz Posavine, Damira Bektića i Dženisa Burnića, o kojim neču ništa pisati, i nema se šta više reči, ali ću vam postaviti “osvježene” stranicu sa njihovim statistikama i drugim podacima, sa transfermarkta.com, pa vi sami prosudite

SRAM VAS BILO Murate (Jaha) i Denijalu (Piriću), BANDO POKVARENA, NERADNIČKA, LEZIHLJEBOVIĆI NIJEDNI !

Advertisements

One thought on “Murat Jaha i Denijal Pirić, dva sramna neradnika N/FS BiH, zadužena za podmladak repke, njenu budućnost

  1. Pingback: Intervju: Boris Rapaić, sin legendarnog Mikija, igra za Inter Milano, rođen u Splitu a želi nastupati za BiH ! | bh reprezentacija sutra ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s