Nikola Jelisić: Ne samo da se vratio “Miske” je i pogodio !

I to kako je pogodio :

Nikola Jelisić, prvi gol za BiH u debiju - Imgur

Zvjezdan Misim…. Nikola Jelisić, prvi, fantastićan gol za repku u debiju !

Dugo sam čekao da vidim ovog momka u dresu naše repke, a sad kad sam dočekao nisam se razočarao. Naprotiv, sve što sam već znao o njemu, Nikola Jelisić, fudbaler koji će, potpuno sam ubjeđen, naslijediti Misimovića, je demonstrirao u današnjih devedeset minuta.

Pored Jelisića danas je dobro odigrao i Adis Omerbašić, ali ipak slabije nego što ovaj momak to može, a da može jako mnogo dokazuju brojne pohvale koje dobija u posljednje vrijeme za svoje igre za Schalke II.

Kerim Memija i Marko Mihojević su odigrali više nego dobro, a to je procjena koja stoji i pored činjenice da u fazi odbrane ništa nije funkcionisalo – osim njih dvojice.

Od Smaila Prevljaka svi očekujemo dosta, pa i to da u buduće zauzme mjesto jednog od dva napadača, ili dva krilna napadača, ili rolu solo centarfora – u zavisnosti od formacije.

Igrači koji su razočarali su Samir Radovac i golman Kenan Pirić, i dok za Pirića ne znam šta se može i treba očekivati, od Radovca sigurno ne onako lošu partiju.
Loše je odigrao i Renato Gojković, ali ako uzmemo u obzir da ima samo 19 godina, te da je znao pokazati da je obdaren fudbalskim talentom, odigravši par dobrih temki u vrijeme Jagodića, možda ne bi bilo fer otpisivati ga.
Čudno je da se novi selektor odrekao (?) Abdela Metalsija, koji posjeduje nevjerovatne fizičke karakteristike, a u  Vitesseu se razvija po planu i klub od njega očekuje da uskoro uđe i u prvi tim.

Najčudnija od svih situacija je i priča o pozivu upučenom Stefanu Simiću !
Kako je selektor mogao uputiti poziv ovom igraču, a mediji tvrde da jeste, objavljujući navode u kojim Nestorovićdoslovno kaže kako je poslao poziv na kojem se Simić zahvalio. Za mene je ovo misterija – Stefan, vjerovatno, nema ni bh. državljanstvo, a pravo nastupa za našu repku nema prije svega zbog činjenice da je već godinama reprezentativac Češke, i to prošavši sve kategorije da bi u ovom momentu već nastupao i za U-20 (U-21) !?!

Za večinu drugih igrača je rano bilo šta više reči, iako loša igra pojedinaca govori sama za sebe.
Nekolicina je pokazala da se, fakat, švercuju u reprezentaciji, neki odavno, još od U-17 selekcije, recimo Fedor Predragović.
Fedor Predragović je prošao gotovo neprimjetno kroz sve selekcije bh. repke – neprimjetno u fudbalskom, igračkom smislu, ali je itekako primjetno da je njegovim pozivanjem nekome, poput recimo Ismaru Hairlahoviću, Abdelu Metalsiju ili nekom trečem, uskračeno mjesto u timu.

Danas je nedostajao Andrej Modić, dok se još uvijek čeka na Denija Miloševića. Svakako da ima još bar nekoliko igrača na koje bi selektor i savez (dijabolični duo Jaha-Pirić) trebali obratiti pažnjo, ali o tome drugi post.

Bilo-kako-bilo, danas smo dobili nazad velikog Zvjezdana Misimovića, koji se, doduše, podmladio, pa ćemo morati malo sačekati da ponovo sazrije, a promjenio je i ime u Nikola Jelisić 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s