Josipu Kvesiću je mjesto u A selekciji bh. reprezentacije

Josip KvesićU subotu naveče svoj debi za Antaliju je imao bivši mladi reprezentativac BiH, Josip Kvesić, u gostujućoj pobjedi nad Istambulom, klubom standardnog reprezentativca BiH, Edina Višće.

U utakmici klubova dvojice bh. internacionalaca Višća je imao noč za zaborav, što upravo može zahvaliti raspoloženom Josipu Kvesiću, koji je imao debi i noč za dugo pamčenje, i koji je nastupajući na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka, u svih 90 minuta odigrao odličnu tekmu, potpuno anulirao Edina, te svoju igru krunisao odličnom asistencijom u 65. minuti za pobjedonosni gol Samuela Etoa !

- Josip Kvesić nadigrao Edina Višću (Istanbul-Antalija 2-3)(2015-08-16)

Na žalost, ni do kasno u noč u nedelju 16.08., a zanimljivo je, niko nije našao za shodno da raportira o izvanrednom nastupu bivšeg mladog i jednom A reprezentativca BiH, koji, ako je suditi po subotnjem nastupu, uskoro, vjerovatno već protiv Belgije, mora dobiti novi poziv selektora A selekcije bh. repke, Mehmeda Baždarevića.

U međuvremenu, za razliku od Kvesićevog, veliku pažnju domaćih medija je privukao debi Rijada Bajića za njegov novi klub iz turske Superlig.
Naime, u nedelju naveče za Konju je debitovao bivši Željin i napadać U-21 i A selekcije reprezentacije BiH, Riad Bajić. Njegov debi je prošao loše, a tim je gubio 0:1 od Akhisara sve do 80. minute, kada je odbrambeni igrač Akhisara postigao auto-gol za nezasluženo izjednačenje.
Bajić je zamjenjen u 84. minuti nakon, blago rečeno, nezapažene partije.

- Riad Bajić, očajan debi za Konju (Konya-Akhisar 1-1)(2015-08-16)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s