Svako za sebe,… jebo tim

Pojedinačno, većina igrača bh. U-21 selekcije ima nešto talenta i solidnu perspektivu, na žalost, kao tim su, kad je repka u pitanju, njesra – na tome bi se priča mogla završiti.

Kvalitet igre jednog tima ne zavisi uvijek od kvaliteta igrača i njihove forme, to je valjda u slučaju naše U-21 selekcije više nego očigledno.
Nikad se nije desilo da igrači jedne generacije neke naše omladinske selekcije, kao pojedinci u svojim klubovima imaju veću minutažu, bolju formu, i da sa svojim klubom igraju u jačim takmičenjima – mnogo češće su statistički parametri i trendovi bili daleko negativniji, a klubovi i takmičenja slabiji:

  • domaći

– Pirić brani stalno za FK Sloboda

– Mihojević od početka ove sezone uglavnom grije klupu FK Sarajevo

– Merajić igra stalno za FK Olimpik

– Memija igra stalno za FK Željo

– Hadžiahmetović igra stalno za FK Željo

  • dijaspora i gastarbajteri

– Haradinović nije u konkurenciji za prvi tim Genta

– Modić još nije počeo sezonu u Seria B ligi sa Vičencom

– Hodžić igra povremeno za HNK Dinamo

– Bajić igra stalno za Konju (ali kao da ne igra)

– Milošević otišao na posudbu i očekuje se da igra za Waasland-Beveren na posudbi iz Standard de Liège

– Lazić igra povremeno za Zwole u holandskom prvenstvu, ulazi sa klupe i ima solidnu minutažu kao rezerva, što je za svaku pohvalu nakon teške povrede i lutanja.

Pedagogijebiga

Politički, iako neformalno, mjesto selektora U-21 pripada Srbima.
Pošto svi znaju da ovo nije zajebancija, ozbiljno ću se zapitati šta selektor Srbin smije uraditi da utiće na igrača Bošnjaka, a koji je pri tom zvijezda u očima medija i portalskih patriota ?!

Jagidć je znao izbaciti iz tima Bešića i Prcića, iako će prije svega zbog toga biti otjeran – jednostavno naši sportski Internet portali mu to nisu oprostili.
Najilustrativniji primjer je bio slučaj Bahrudina Atajića, kojeg su mediji bukvalno ugurali Jagodiću u tim, i kojeg je taj selektor nakon nekoliko okupljanja morao, i to sasvim opravdano, odstraniti iz svoje selekcije uz salve negodovanja.
Na kraju se pokazalo da je bio upravu Vlado Jagodić a ne portalski patrioti.

Sad je pitanje je da li će Nestorović imati muda da iz tima, nakon Norveške, te naročito nakon Kazahstana na Koševu, otjera Bajića, Hodžića, Hadžiahmetovića, s jedne strane terena, a Memiju, Mihojevića i Merajića sa druge strane !
Pa nek’ zvijezde razmišljaju u svojim klubovima šta to bi.

Svako za sebe, jebi ga

Kada je Modić poslao pas između tri naša odbrambena igrača, do lopte koja je bježala od njega došao je protivnički igrač. U nastavku su ga ispratili pogledom, jer jebiga, znate, odbrambeni igrači u takvim slučajevima trče da se postave između gola i protivničkog igrača samo u “ozbiljnim” timovima i utakmicama.

Komentator koji je prenosi tekmu za BHT se naklatio samo Modiću na leđa, ali u svakoj drugoj situaciji, recimo u AC Milanu, takav Modićev pas bi stigli da poprave njegovi suigrači, još ako su najbliži lopti i ako ona ide prema njima, jebi ga, pa onda se takav pas ne bi ni primjetio. U najgorem slučaju bi ga neko mogao nazvati “pogrešnim”, ali u timu koji igra za tim takve pogreške kolege se popravljaju samopožrtvovanjem.
Jučer na Koševu Modić za svoj pas, hajde da kažemo “pogrešan pas”, nije mogao računati na Memiju i Merajića koji su očekivali loptu u noge, jebi ga, što bi oni trčali na onakvu loptu !?!

U međuvremenu, Armin Ibrahimović i Lajonel Bajić su igrali da pokažu kako im je mjesto u A selekciji. Ispucavali se, primali su pasove ali ih nisu uzvračali, driblali, držali loptu, izvodili sve slobodnjake (osim jednog koji je Modić uspio da otrgne).
Dok su se ova dvojica takmičili ko je bliži selekciji Mehmeda Baždarevića, Nestorovićev pulen, ali pulen i svih sarajevskih Internet medija, Hadžiahmetović, “uspješno” je poslao tri četvrtine pasova u noge protivniku.

Hajradinović je zabio lijep gol, ali momak jednostavno nije vido nikoga od svojih saigrača cijelim tokom utakmice. OK, možda je gladan lopte i igre, a s obzirom da u Gentu za njega, na žalost, nema mjesta. Ipak, reprezentacija nije mjesto za nadoknađivanje propuštenog u klubu,

Na Nestoroviću je bilo da primjeti ove stvari, i kako vidimo on to nije uspio, ali postavlja se pitanje sa kakvom medijskom pompom bi se suočio da je umjesto Hajradinovića izveo Lazića, umjesto Hadžiahmetovića Miloševića, te umjesto Bajića ili Hodžića konstantno zapostavljanog Smaila Prevljaka ?!

Fedor Predragović vs. Miloš jebo njega Aćimović

Ima još jedno poglavlje ove priče, ono koje se tiče zajebavanja izuzetno talentovanog Aćimovića, kojeg ni ovaj put nije bilo na užem spisku, onom za tekmu.
Za razliko od Aćimovića, povlašteno djete, Fedor Predragović, ne mora razmišljati o pozivu u repku, on je na njega pretplačen još od petnaeste…

Advertisements

One thought on “Svako za sebe,… jebo tim

  1. Pingback: Bajić i Hodžić – umjesto kazne stigla ih nagrada, poziv u A selekciju | bh reprezentacija sutra ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s