Bajić i Hodžić – umjesto kazne stigla ih nagrada, poziv u A selekciju

Selektor U-21 selekcije, Darko Nestorović, je čovjek prilične karizme, vrlo strogog izraza lica i držanja. Čudno je da takav pedagog nije uspio staviti pod kontrolu bahatost, primitivizam i prepotenciju nekoliko igrača iz selekcije koju bira i vodi

Ili se naprosto radi o mladcima na kojim treba trenirati stroguču letvom ?

Protiv Kazahstana (1:2), na Koševu 2. Septembra, pored Hodžića i Bajića još se nekoliko drugih igrača se ponašalo identično, ali ti drugi nisu nagrađeni A selekcijom.

armin hodzic i rijad bajic

Umjesto kazne stigla ih je nagrada – Armin Hodžić (kapiten) i Riad Bajić, glumci-klovnovi iz U-21 cirkusa

Nisu ova dvojica igrali loše, oni nisu igrali igru koja se zove fudbal uopšte, nego su bezobrazno i drsko sabotirali jedan tim reprezentacije BiH, kao da su na treningu koji je organizovan u njihovu čast, i koji je zamišljen kao pucački trening dvojice driblera Riada Bajića i Armina Hodžića.

Međutim, Nestorović pokazuje sve znakove čovjeka kojem je pukao film, pa bi moglo postati interesantno, samo ako ga sad, nakon ove dvojice, ne nastavi sabotirati i Baždarević.
A sve su prilike da hoće, jer su Bajić i Hodžić već sa A selekcijom, a možda čak jedan od njih i zaigra protiv Andore – i to pored velikog  profesionalca kakav je Milan Đurić.

Svojevremeno je Vlado Jagodić imao apsolutno identične probleme sa Sanjinom Prcićem i Muhamedom Bešićem – i njih dvojica su se ponašali kao da su dio U-21 samo privremeno, a ustvari su već bili zaslužili da budu dio A selekcije.
Jagodić je momentalno reagovao, i pozivi više nisu odlazili na adresu jednog, a drugi je grijao klupu. Tako i treba.

Slično je bilo i sa Bahrudinom Atajićem, kojeg su mu nametali mediji i Internet portali, doslovno ga ugurali u selekciju, a za kojeg je Jagodić procjenio, ispravno, da nema ni neku perspektivu u fudbalu generalno, a kamo li mjesto u reprezentaciji.
Na kraju, javnost, pod stalnim bombardovanjem medija i Interneta, to Jagodiću nije mogla oprostiti, iako je jedini U-21 selektor koji je igrao ravnopravno sa najjačim čitav jedan ciklus.
(A ako vam je smješna ova posljednja tvrdnja za “čitav jedan ciklus”, vi onda ne znate ništa o bh. omladinskim selekcijama – “ćitav jedan ciklus” o kojem je riječ je otprilike največi uspjeh koji je jedna omladinska selekcija imala od osnutka bh. saveza.)

Dakle, vidjećemo kako će ovo odraditi Nestorović, te kako će na to reagovati “online medijska zajednica”.
(Update: moja reakcija ovdje)

Već se sad može reči da nije dobro počelo po selektora, jer su portali ushićeno objavili da su Hodžić i Bajić, kako i sljeduje “naše” največe talente, pozvani od strane Baždarevića da ove sedmice budu dio A selekcije, u utakmici protiv Andore u Zenici.

Kakva je to poruka onim igračima koji su se ponašali korektno i profesionalno prema dresu sa državnim grbom, a kakva ostalim nehljebima te iste U-21 selekcije iz tekme sa Kazahstanom ?
Kakva je poruka koju Baždarević šalje Nestoroviću, tako što nagrađuje dvojicu igrača koji su ga sabotirali na Koševu ?!

Nigdje mi nismo prispjeli…

Advertisements

One thought on “Bajić i Hodžić – umjesto kazne stigla ih nagrada, poziv u A selekciju

  1. Pingback: BiH U-21: LAKRDIJA ! | GUŽVA U ŠESNAESTERCU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s