KRIV JE: N/FS BiH !

Za propuštenu šansu da se reprezentacija BiH etablira, bez pretjerivanja, kao solidna fudbalska sila na svjetskoj mapi ove igre, krivite N/FS BiH, i eventualno medije koji su rad ovog sportskog saveza, kao u ostalom i svih drugih saveza, uvijek pratili bez mnogo kritičnosti, moglo bi se reči patriotski, podilazeći svakoj ljudskoj mizeriji, i svakoj idiotariji s kojom su nas častili ti nesposobni nesportski neradnici.

NFSBiH house of cards

Niti riječ kritike u medijima na račun saveza i reprezentacije (selektora, igrača, forme, sastava, taktike) pred kvalifikacijske tekme – patriotski optimizam sa svih strana.

Izbor i uspjeh selektora, tanka reputacija i mala vrijednost naših fudbalera, tek su posljedica djelovanja ove organizacije, ogrezle u korupciji, nacionalizmu i diskriminiranju po raznim osnovama – političkom, nacionalnom, stručnom, itd.

Što se tiče repke, još daleke 2011.-12., u jeku najboljih tekmi i igara, dalo se bar naslutiti, ako već nije fer reči da je bilo jasno kao dan, da je dobra igra i uspjeh ove generacije samo bljesak, incident, sretna slučajnost, i da će “veselju” doći kraj sa završetkom igračkih karijera glavnih igrača – da ćemo se sa “penzionisanjem” zlatne generacije vratiti u “donji dom” evropskog i svjetskog fudbala iako ćemo to pokušavati, svim silama, odgoditi.
Možda je još bitnije da takav jednokratni, privremeni uspjeh repke ne može biti dovoljan da podigne rejting našeg fudbala, generalno.

Čitam danas u Avazovom Sportu članak o talentima FK Sarajevo – uredništvo te novine tvrdi: “Bit će para i bez Tana: Hadžić, Cirić, Veladžić i Resić vrijedit će nekoliko miliona eura”. (Naši mediji i sportski komentatori uspoređuju investiciju Vinsenta Tana od par miliona evra u FK Sarajevo sa poslovanjem NK Dinama, te u skladu s tim pretpostavljaju kako je renome kluba, igrača i uopšte bh. fudbala odjednom izjednaćen s onim koji ima  Dinamo i hrvatski nogomet.)
Kakav moron moraš biti pa da kao sportski novinar izvališ nešto ovako !?
Najskuplji transfer nekog igrača iz BiH bio je onaj Gojka Cimirota, čija cijena nije nikad objavljena ali se mahalalo da su Grci platili 1,3 miliona evra. Bojim se da se i ovdje radi o našem mahalskom uljepšavanju i preuveličavanju, kako bismo vidjeli sebe boljim i vrijednijim nego što jesmo – prije će biti da je FK Sarajevo dobilo mnogo manje od milion, što bi opet bio najveći transfer u historiji BiH !
Na osnovu čega će juniori naših klubova odjednom početi vrijediti milione ?!
Poenta je u slijedećem: naši igrači nikad nisu bili niti su sada interesantni u evropskim okvirima, i ne vrijede mnogo novca – kraj priče!

Zašto je to tako, ako nekog to uopšte zanima, pitajete one koji vladaju N/FS BiH, a medije pitajte zašto su i dalje na “vlasti”.

Neumitno, punom parom prema dnu – u 6 frejmova:

Nastaviće se… ako budem imao živaca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s