Navijači Velsa su došli i u posjetu djeci bez roditeljske skrbi, a ne samo na utakmicu !

Nije li to red – kad ideš u goste nekome, dođeš s obrazom, ukazujući pažnju svom domaćinu.

Rijetki su navijači koji iskoriste utakmicu u gostima, na drugom kraju kontinenta, da posjete dom za one kojima nedostaje neki vid pažnje, te im donesu poklone i malo ih obraduju. Fakat su rijetki.

Eh eto, Velšani nisu došli samo da bi navijali za svoju repku, i to u najvažnijoj tekmi još od 1958 godine, oni su se sjetili da čak i u takvoj efuričnoj situaciji posjete dom za siročad u Zenici, te im uruče i poklone (veš mašinu, kompjuter, i još neke stvari) – nije malo s obzirom da se radi o grupi privatnih lica, bukvalno “(ne)običnim” navijačima, nikakvoj organizaciji ili slično.
Nevjerovatno !

A sad bi naši patriotski nagoni, kanalisani kroz “najvatrenije” navijače na tribinama, trebali da prorade pa da im se zahvalimo zviždanjem na himnu ili na kakav drugi način, ili će pak, a bez obzira na tok i ishod utakmice, doći do izražaja naše gostoprimstvo i civiliziranost, kao u slučaju posljednjeg gostovanja navijača i repke Belgije prošle godine, kada su navijači zajedno navijali za oba tima i razmjenjivali šalove na tribinama preko policajaca koji su trebali da ih razdvajaju.

Navijači Velsa danas su boravili u Zenici gdje su posjetili dom za djecu bez roditeljskog staranja Dom “Porodica” gdje su uručili poklone i druge potrepštine za ovu ustanovu.

Navijači Velsa donijeli poklone djeci bez roditelja u Zenici

Navijači Velsa u posjeti Dom “Porodica” (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Članovi navijačke grupe “Gol” u Zenicu su stigli Škodom iz Velike Britanije, a mališanima su donijeli poklone, veš mašinu, kompjuter i druge darove vrijedne 1.500 KM. Navijači Velsa su u kontakt sa zeničkim domom stupili putem zeničkog privrednika Senada Džanića, vlasnika Kluba 072.
klix.ba
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s