Bod na Kipru je dovoljan ako Belgija pobjedi Izrael !?

Je li to nama sad i 1 bod na Kipru dovoljan da prođemo u baraž, pod uslovom da Belgija dobije Izrael !?

Treba nam samo 1 bod u posljednjem kolu protiv Kipra !?

Treba nam samo 1 bod u posljednjem kolu protiv Kipra !?

Užasno teška tekma, tvrda i stresna za gledanje.

Međutim, pobjediti ovaj Vels sa 2:0 je veliki uspjeh, ogroman, naročito ako imamo u vidu da igramo u promjenjljivoj formi, teško dajemo gol, te da je naš tim pod velikim pritiskom kroz čitave kvalifikacije.

Zbog svega smo i bez mnogo prostora za eksperimentsanje kako bi se tim, koji je ostario i koji se pomalo i zasitio, konačno osvježio i malo podmladio.
Sve ono što je trebao uraditi Safet Sušić, malo-pomalo, dok je tim imao veliko samopouzdanje i dobre rezultate, a nije, sad nema vremena da uradi Baždarević.

Ali će morati, ako misli da ustali tim i stabilizira igru. Nadam se da ovaj njegov rad neče postati samo privid, odnosno da neče lupati u isti stari bubanj a pričati o skautiranju, pređenim hiljadama kilometara, te kontaktiranju brojnih kandidata za potrebe osvježavanja i podmlađivanja tima.

Dakle, velika pobjeda protiv jednog od najtežih protivnika u ovom trenutku u Evropi, ali kiparski test je za Baždarevića dio ovog večerašnjeg, to jest, bez dobro odrađenog posla na Kipru ova pobjeda neče značiti gotovo ništa.

A sad smo blizu: Belgija dobije Izrael, i mi sa nerješenim rezultatom, to jest samo jednim bodom, imamo baraž.

Leave a comment