Hvala Meša, bilo je kratko ali neuspješno – kratko da nešto naučimo, ipak dovoljno dugo da izvučemo pouku da ništa naučiti nismo ni mogli

“Pri zdravoj pameti, hladne glave, svečano izjavljujem…”

A sad pokupi svoje “moderne metode i savremena fudbalska znanja i trendove” i idi

Kruže priče, ovih dana, da Arapi masno plačaju, a da je tvoje ime prvo na mnogim listama.

Iako se ovih dana aktualiziralo pitanje Mešinog ugovora sa savezom, i njegovog ostanka na klupi repke, nikom nije palo napamet kako to pitanje: treba li Meša ostati selektor i u slučaju poraza u baražu (?), možda, i nije pravo !?

Nikom živom u ovoj fudbalskoj naciji nije palo na pamet, ili se nije usudio, da postavi to pitanje malo drugačije, uz malu dozu zdravog razuma i analitičkog razmišljanja, a u kontekstu viđenog u 9 tekmi s njim na klupi: treba li Meša ostati selektorom čak i ako nekim čudom prođemo Irce u baražu, i repka se pod njegovim vodstvom kvalifikuje na EURO2016 turnir ?!

Iskreno, jedino što bi meni nedostajalo je Mešina energija, i gotovo fanatičan entuzijazam u pronalaženju, ili bolje reči pokušaju pronalaženja novih, boljih igrača za repku – iako, ruku na srce, još nije napravio neki senzacionalan pomak u tom smislu.
Da je uspio dovesti pod bh. zastavu ofanzivca Genka, Danijela Miličevića, koji igra u perfektnoj formi već pune dvije godine, a prije nego što ovaj uđe u 30-e i počne polako padati u formi, i/ili fantastičnog all-around playmakera, Marka Vejinovića, prije nego je to nvivno obznanio madijima, tako da je selektor Holandije, Deni Blind, momentalno reagovao i pozvao Vejinovića u repku Holandije, i to uz objašnjenje kako Marko, eto, neigra dobro baš često ali, bla, bla, bla, što će reči da se radi o očiglednoj reakciji na Mešin ispad u medijima.
Milićević i/ili Vejinović bi bili senzacionalna pojačanja, ali eto nisu.

Treba mu se staviti na teret i to što je izignorisao Denija Miloševića i Radeta Krunića, a kao hipnotisan se uhvatio za Izeta Hajrovića i Harisa Medunjanina, koji su obojica na granici da ostanu bez karijera jer se takmičarskg fudbala nisu okusili g.o.d.i.n.a.m.a. !

Kvalifikacije za SP2018 u Rusiji će biti iskušenje iz mnogo jače ekipe, i u logističkom, stručnom i igračkom kadru.
Šta reči o našim šansama u izuzetno teškoj grupi – pa mi smo podbacili u kvalifikacijama za EURO u nikd lakšem formatu, a počeli smo kao nosioci !

A opet, ko bi mogao preuzeti ovaj tim, s tim da uvijek ima negdje u svojim razmišljanjima omladinski reprezetnativni fudbal, s kojim bi trebalo graditi cijeli sistem od nule !?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s