Gluhi telefoni su normalan i omiljen vid komunkacije u BiH – izmišljen u N/FSBiH

 Radna atmosfera u N/FS BiH - administracija u borbi za papire svakog vrijednog potencijalnog reprezentativca


Radna atmosfera u N/FS BiH – administracija u borbi za papire svakog vrijednog potencijalnog reprezentativca

Evo kako to ide – objašnjava g.Pilav, profesor gluhe-telefonologije, doktor anti-komunikacija i podmlađivanja reprezentacije BiH (koja, ako znali niste, ima sve tri (bezuspješne) omladinske selekcije, U-17, 19 i 21):

(dio teksta preuzet sa Reprezentacija.ba)

Problem je što neki od igrača, čini nam se, tek licitiraju imenom naše selekcije, istovremeno čekajući pozive nekih drugih reprezentacija, a u javnosti se predstavlja kako je sve što treba da dobiju poziv.
(bhft: Koji su to igrači koji, eto, imaju više od jedne prilike i jedne kvalitetne repke da biraju između, i kakve su to reprezentacije koje se otimaju za te kvalitetne, zrele igrače, koje želi bh. repka a oni se dvoume – to bi volio znati autor ovog bloga !?)

Međutim, za poziv u reprezentaciju, najprije se trebaju steći uslovi, prvenstveno administrativni, a prema riječima Elmira Pilava, sekretara stručnog štaba nogometne selekcije BIH, još niko od “novih”, nije pokrenuo proceduru za promjenu sportskog državljanstva, niti je selektor Baždarević predložio da se Savez zauzme za nekoga.

– Ne postoji još nikakav spisak, kaže Pilav i dodaje kako će, ukoliko se spisak pojavi, administracija saveza uraditi sve kako bi u što kraćem roku igrač stekao pravo nastupa za BiH.

– Procedura izgleda otprilike ovako: Selektor i igrač razgovaraju, selektor nam kaže kako mu je taj igrač potreban, nakon čega Savez stupa na scenu. Nazovemo igrača, objasnimo mu proceduru, potpiše izjavu da želi igrati za BiH, a ukoliko ima pasoš, dostavlja osobne dokumente. Ukoliko nema pasoš, onda mu najprije pomažemo da dobije dokumente, nakon čega potpisuje izjavu o promjeni sportskog državljanstva, objašnjava nam sekretar stručnog štaba, uz opasku kako procedura traje u zavisnosti od slučaja do slučaja, ali da je rok za rješavanje otprilike šest mjeseci.

– Sve zavisi od toga kakvi se dokumenti traže. Ukoliko igrač mora mijenjati i civilno državljanstvo, onda je normalno da procedura traje duže – rekao je Pilav za Oslobođenje.

Pilav naglašava da igrač i bez razgovora sa selektorom, odnosno po sopstvenoj želji, može zatražiti promjenu sportskog državljanstva, te da Savez stoji na raspolaganju i tim nogometašima.

– Ko god da je izrazio želju da zaigra za BiH, pomogli smo mu administrativnim putem, ali još niko od igrača, koji se pominju kroz medije, nije zatražio našu pomoć, što ne znači da neće, tvrdi Pilav, koji je ovu proceduru prošao sa mnogim igračima koji danas nastupaju za našu selekciju, poput Harisa Medunjanina, Miralema Pjanića, Asmira Begovića, braće Hajrović, Anela Hadžića, Seada Kolašinca, Ermina Bičakčića, Bobana Lazića, Denija Miloševića, Emira Bjelića, Marija Vrančića…, i mnogih drugih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s