U golgeterskom nizu: magični, blistavi, sjajni, izvanredni,…

"Magična" asistencija Bajića - koja to nije ! (screenshot-sportsport.ba 2016-04-24)

“Magična” asistencija Bajića – koja to nije !? (screenshot-sportsport.ba 2016-04-24)

Još jedna tekma, još jedan “sušan” dan za našeg centarfora. Ipak je uspio dodati jednu asistenciju, na vhu šesnaesterca, prilično jednostavan pas potpuno neometan, a koji su na Sporsport.ba ocijenili, jebi ga, “magičnim”.

OK, uvjerite se sami koliko je “magičan”:

Ako je ovo magična asistencija, onda je Konya največi evropski klub i šest puta prvak Evrope.

Rijad Bajić je u tekućem prvenstvu Turske za Konyu postigao svega pet (5) golova do ovog kola. To je, izgleda, više nego dovoljno da ga u našim medijima opisuju superlativima: “blistavi”, “sjajni”, “izvanredni”, a danas i “magični”, tj. njegova asistencija, treča u sezoni za sada, opisana je kao “magična”.
Dakle, činjenica je, a može se provjeriti na Ineternetu, da je naš mladi napadač u 28 prvenstvenih tekmi postigao tek pet (5) golova i dodao tri (3) asistencije.

Međutim:

Stvarnost je, na žalost, sasvim drugačija – ne samo da je škrt na golovima i asistencijama, što mu je primarni posao, nego je i Bajićeva forma, a prema ocjenama WhoScored portala, takva da ga ostavlja na samom dnu liste među njegovim klupskim kolegama, a koji su skupili bar 500 minuta igre ove sezone:

Bajic blista - kažu naši mediji. Centarfor najlošije ocjenjen (6.55) igrac tima, postigao 5 golova (WhoScored 2016-04-23)

Bajic blista – kažu naši mediji. Centarfor najlošije ocjenjen (6.55) igrac tima sa više od 500 minuta igre, postigao 5 golova (WhoScored 2016-04-23)

Trebalo mu je nakon dolaska u Tursku cijelih 8 kola, tj. dva mjeseca, da postigne prvi gol, te je nakon toga imao još jedan veliki period bez postignutog gola, onaj od 19. decembra 2015 do 27.februar 2016, dakle, čitavih 7 kola, tj. dva i po mjeseca, da pogodi mrežu.
U našim medijima se sezacionalistički javlja da “Bajić blista”, da je u “odličnoj formi”, obavještava se sportska javnost o “nastavku golgeterskog niza”, “nastavku sjajne forme”, itd.

Posljednji gol zabio 19.decembra 2015. Nema šta, "sjajna forma" !

Posljednji gol prije “golgeterskog niza” zabio 19.decembra 2015. Nema šta, “sjajna forma” i “nastavak golgeterskog niza” !

Pretjerivanje je već postalo degutantno, a ovaj je igrač, ni kriv ni dužan, zbog sve sile neobjektivnih senzacionalističkih naslova sada personificira sav naš primitivizam, mentalitet bremenit kompleksima i nezrelim emocionalnim manifestacijama (patriotizam, tribalizam, itd) – doduše, možda se radi i o zastupničkom (menađerskom) lobiranju…

Edin Džeko trenutno prolazi izuzetno teške trenutke jer je za Romu, u italijanskom prvenstvu, zabio “samo” osam (8) golova i dodao “svega” pet (5) asistencija !?!

FK Sarajevo - Sjever

FK Sarajevo – Sjever

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s