KIRIN KUP, Japan: Stari cirkus, klovnovi novi, trikovi isti

Ivica Žunić dvije godine zaredom najbolji štoper ukrajinske lige, ali nema ga ni u medijima a kamo li na spiskovima, Ante Budimir, mladi (24) napadać Krotonea koji je uveo svoj klub u Seriu A sa 17 golova i 4 asistencije, nalazi se na shortlistama Arsenala, Rome, Monaka, Juventusa, ali nema ga u medijima i na spiskovima. Pri tom je važno naglasiti da ni prvi ni drugi ne trebaju promjene državljanstva ili dozvolu od FIFA da bi zaigrali za BiH !

Ante Budimir, sezona 2015/16, 17 golova, 4 asistencije (screenshot - www transfermarkt com 2016-04-24)

Ante Budimir, sezona 2015/16, 17 golova, 4 asistencije (screenshot – www transfermarkt com 2016-04-24)

Pa zar nam ne treba ovaj Budimir, koji ima samo 24, i u trenutku kad je postigao više golova od svakog od naših napadača – Džeko 8, Bajić 5, Hodžić 13, Ibišević 10, Đurić 8 – kao i onih koji su za sad samo potencijalni reprezentativci ?

Zato je tu 10-ak “mladih” iz naše seoske lige.

Putujući cirkus iz zemlje dembelije je poslao svog “kapitena” u Dubrovnik, ili Dubaji, na odmor dok mu tim kojem je kapiten ide na važan turnir, koji su iz saveza masno naplatili.
Pa on im je kapiten, neki kurčev, valjda – kakav je to kapiten koji nije sa svojom ekipom, pa čak ako je i povrijeđen trebao je otputovati tamo i predvoditi ih s klupe, naročito one “mlađe” debitante, od 28, 29 godina iz Premijer lige – Aleksandar Kosorić (29), Almir Bekić (27), Baggio Husidić (29), Miroslav Stevanović (25), Filip Arežina (23), Haris Duljević (22), Zvonimir Kožulj (22), Samir Memišević (22), Kenan Pirić (21), + internacionalac Medunjanin (31) – i baš zato što se traže novi igrači za tim u kojem je on šef na terenu !
Pa zar su svi potpuno oslijepili od silnog “patriotizma” pa da ne vide kad nešto ide u helać ?

Prvog golmana, Begovića, su poslali na odmor jer je sezonu presjedio na klupi u slupanom Čelziju, gdje je odigrao 25 tekmi i 2100 minuta, dok će golman Danske, Šmajhel junior, koji je još i prvak Engleske s Lesterom, za koji je branio 40 tekmi i 3600 minuta, biti na golu svoje repke !

Aferim Begoviću !

Dakle, bh. golmanu je potrebniji odmor od Šmajhela, golmana prvaka Engleske – tačno se vidi da je našem Asmiru potrebniji odmor, kao i našem “kapitenu” koji je odigrao pola onog što je odigrao danski kapiten, ko god to bude umjesto Agera. Pa nikome iz Danske repke nije palo na pamet da ostavi svoju ekipu, ni zvjezdi Totenhema, vice-prvaku Engleske, ni zvjezdama Ajaxa, Šalkea, Gladbaha, Verdera, Fenera !
Od čega se umorio Zukanović ? Od sjedenja na klupi Rome pola sezone i 600 minuta provedenih na terenu ? Pa zar je Zukanović s klupe umorniji od Vranješa, koji je pola sezone orao terene po Španiji boreći se za opstanak u Primeri ?

Kakav smo mi cirkus, nikad ništa od nas … I onda clown-in-chief izjavi da smo “loši” jer neki “pišu loše” o cirkusu mu !?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s