Zašto je Vladanu Kovačeviću, mladom golmanu FK Sarajeva, lakše doći do Mančester Sitija nego do reprezentacije BiH ?!

Vladan Kovačević, mladi golman Akademije FK Sarajeva, našao se na spisku želja Mančester Sitija !

Nije se, međutim, nikad našao ni na jednom spisku omladinskih selekcija BiH !?

Pa dobro, onda, zašto je Vladanu Kovačeviću, našem mladom golmanu, lakše doći do Mančester Sitija nego do reprezentacije BiH, pogotovo kad je trend oslanjanja na “domaće snage”, igrače iz BiH, u velikom povratku u svim omladinskim selekcijama, pa čak i u našoj najboljoj seniorskoj izabranoj vrsti ?!

Sakib Malkočević i Toni Karačić, izgleda, znaju bolje i više od stručnjaka Mančester Sitija – aferim, i blago našim fudbalskum talentima i našem fudbalu generalno, kad imaju takve eksperte da ih vode u svijetlu budućnost.

A, sad, pošto je u društvu Sitijevog skauta na turniru u Zagrebu bio i Nikola Kolarov, brat Aleksandra Kolarova, igrača Sitija i zamjenika kapitena “A” selekcije reprezentavije Srbije, onda se nemojte iznenaditi i isčuđavati ako i kas ovaj “biser” bh. fudbala završi u nekoj od omladinskih selekcija Srbije – ne bi bilo prvi put da odbačeni i ignorisani (Mihael Modić, Mijat Gačinović, itd.) od strane Denijala Pirića i Murata Jahe, dvojice “koordinatora za omladinski fudbal” (i valjda skauting), te selektora omladnskih selekcija Sakiba Malkočevića i Tonija Karačića, bh. talenti završe u reprezentacijama Srbije, Hrvatske, i mnogih drugih evropskih zemalja.

Thibaut Courtois u dresu FK Sarajevo ?! ;-) Vladan Kovačević

Thibaut Courtois u dresu FK Sarajevo ?! 😉 – Vladan Kovačević možda zaista jeste budući Courtois

Inače, ovaj veliki talenat bh. fudbala rođen je 11. Aprila 1998 u Banja Luci, visok je 192 cm, a za njegov prelazak u FK Sarajevo krajem prošle godine iz Krupe na Vrbasu (prije toga je kao član SportTima nastupao za Željezničar sa Predgrađa, i to u seniorskoj konkurenciji) zaslužan je njegov trener Siniša Mrkobrada, a skrenuo je pažnju skauta “Građana” odličnim igrama na tek završenom turniru u Zagrebu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s