Hrvatski navijači nisu budale…

Lion King Šuker i mladunće Čačić

Lion King Šuker i mladunće Čačić

I dok glupavi (i dobro zabrekli od masti i proteina) komentator BHT1, Igor Kristić, savjetuje dio navijača “koji nemaju ništa” sa neredima i “huliganima” koji ih izazivaju da se obračunaju s njima, jer, jebi ga, konta Kristić, to je “jedini način da se stane ukraj” njihovom huliganstvu na euru, za to vrijeme hrvatski navijači, bar oni s malo više nezavisnosti u mišljenju i malo više “entuzijazma”, pokušavaju na sve moguće načine da se obračunaju s mafijom u savezu.

Mamić instruira Čačića na euru

Mamić instruira Čačića u toku tekme sa Češkom na euru u Francuskoj

Osim toga ne zaboravite da su se i naši navijači, BHFanaticosi, koje svi mediji u BiH podržavaju i hvale, iz istih razloga i na isti način prekidali tekme (u Norveškoj, bakljade u Belgiji i drugdje).

Genk 2009 - BHFanaticos

 2000 – Kvalifikacije SP 2010: Belgija-BiH 2:4 – bakljada u režiji BHFanaticos – protes protiv korupcije i kriminala u fudbalskom savezu

Nije im bilo strano ni ispoljavanje fašizma i šovinizma (gaženje tuđe zastave u Zenici). Pored toga ni do dana-današnjeg se nisu udostojili da ispoštuju državnu himnu Bosne i Hercegovine, kakva je takva je, umjesto toga, pred najširim domaćim i međunarodnim auditorijem u toku međunarodnih TV prenosa, ova bh. navijačka grupa ometa intoniranje naše državne himne pjevajući pjesmuljak turbo-folk/pop kantautora Dine Merlina, koji je izabran za himnu BiH od strane nekoliko državnih funkcionera iz SDA, inače sve sami stručnjaci-muzikolozi, bez pitanja naroda makar kroz parlamentarnu diskusiju.

NSBiH mafija - Norveška-BiH - prekid BHF (screenshot-youtube.com 2016-06-18)

 2007 – Kvalifikacije Euro 2008: Norveška-BiH 1:2 – prekid u 2. poluvremenu u režiji BHFanaticos: NFSBiH MAFIA !

Ali ako čemo pravo ovi hrvatski navijači, kao i svojevremeno BHFanaticosi u Norveškoj, žele prekidima mečeva izazvati promjene u korumpiranom savezu, zbog čega se može reči da je njihova borba pravedna borba protiv ove fudbalske mafije koja vlada hrvatskim savezom (HNL), bez obzira na sredstva (a ne može se reči da su im na raspolaganju raznovrsna) – baš kao što je i u našem slučaju savezom vladala klika naših mamića, šukera, dok su selekcije vodili razni čačići (čast Baki Sliškoviću!).

pqf9xkn

 2007 – Kvalifikacije Euro 2008: Norveška-BiH 1:2 – prekid u 2. poluvremenu u režiji BHFanaticos kao protes protiv kriminaliziranog fudbalskog saveza

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s