Bosansko-švedski tinejđer iz Arsenala kojeg u BiH niko “ne šljivi ni 2%”

Kristopher Da Graca je Bosanski tinejđer “čudnog” imena, rođen u Švedskoj prije 18 godina, koji igra za FC Arsenal kao super-talentovani štoper, koji može igrati i na poziciji desnog beka.
Ovaj je osamnaestogodišnji tinejđer pred početak ove (2016/17) sezone prekomandovan iz Arsenala FC U18 u tim Arsenala FC U23 koji se takmiči u Premier League 2, koja je organizovana za rezervne premijerligaške timove, i za koji je Da Graca nastupio na svojoj poziciji kao štoper u obe do sad odigrane zvanične tekme.
Pitanje je: kako je moguće da je i ovaj talentovani igrač potpuno nepoznat našim reprezentativnim skautima i selektorima omladinskih selekcija ?!?
On je već nastupio za Švedsku repku, i to za sad svega 4 puta za njihovu U-17 selekciju, uz jedan postignut gol – per Transfermarkt.
Zašto ga onda ignorišu naši fudbalski “eksperti” ?
Možda nisu svijesni da ovaj tinejđer rođen u Švedskoj ima vezu sa Bosnom i Hercegovinom, da je njegovo porijeklo zapravo bosansko-švedsko, da  može steči pasoš BiH, odnosno dvojno državljanstvo BiH i Švedske – i to ukoliko ga već ne posjeduje, a sve su prilike da posjeduje.
Da li je možda njegovo ime suviše čudno da bi izazvalo pažnju naših “stručnjaka”, “svjetskih ljudi” ?
Ili je po srijedi i četvrtku opet stara priča:
”’ta će nam“ – igrač koji ima samo 18 godina i već igra za rezervni/drugi tim Arsenala, kluba koji je poznat da pod Vengerom forsira mlade igrače iz svoje omladinske škole, zbog čega se onda i za Da Gracu može tvrditi da je na korak, možda sezonu, od prvog tima – imamo mi takvih kol’ko ho’š“, ovdje, u okolici Nem’l, u 1.ligi federacije i u Premijer ligi.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s