Selekcija U-21 služi za stvaranje igrača za A tim – tvrdi selektor Nestorović

Selekcija U-21 služi za stvaranje igrača za A tim – tvrdi selektor Nestorović, što ne čudi pošto su rezultati koje postiže njegova selekcija gori od poražavajućih. Pa ako će nam “A” reprezentativci dolaziti iz U-21 selekcije, pogotovo ove koju sastavlja i vodi selektor Darko Nestorović, onda u tom slučaju već danas možemo početi plakati nad propalom budućnošću našeg reprezentativnog fudbala.

Darko Nestorović je odveo U-21 selekciju naše repke pravo u ambis. Od te ekipe se danas ne može ništa očekivati, osim da joj protivnici u ovim kvalifikacijama pune mrežu.

Zato se selektor hvali kad iz tekme izađe s jednim primljenim golom više, ili kao u nekoliko posljednjih kola, kad završi tekmu bez golova.

# Club(s) Matches W D L Goals +/- Pts
England U21 6 4 2 0 14:3 11 14
Switzerland U21 7 3 3 1 10:6 4 12
Norway U21 6 3 1 2 7:9 -2 10
Kazakhstan U21 6 1 1 4 3:10 -7 4
Bosnia and Herzegovina U21 7 0 3 4 2:8 -6 3

Bode oči i gol razlika 2:8 !
Nije problem što smo primili 8 golova, jer od nas su Norveška i Kazahstan primili jedan odnosno dva više, ali dali smo samo 2 (dva) gola u 7 tekmi !!!

Radi se o napadu koji ima igrače koji su u BiH toliko razvikani kao uber-talenti i to ne samo bh. nago i evropskog fudbala, i koje i navijači i mediji žele vidjeti u A selekciji.
Pa zar se od takvih talenata ne bi moglo očekivati da barem zabiju neki gol više za repku u ovih 7 tekmi ?!
Da stvar bude još tragičnija ovi uber-talentovani napadači nisu zabili ni ova dva bijedna gola, koja nam stoje na kontu u ovim kvalifikacijama.

Naravno, radi se o Arminu Hodžiću i Rijadu Bajiću – budući Džeko i Ibišević ?! Malo sutra.

Ova dva neutješna gola su zabili Haris Hajradinović i Armin Čerimagić.

U posljednje vrijeme selektor se dao u potragu za novim napadačem, koji bi mogao zabiti koji gol i tako mako osvježiti napad.

I tako je pred Norvešku (poraz na Grbavici 0:1) i Englesku (11.oktobar 2016), prevrnuo Darko Nestorović i Prvu i Drugu ligu RS, i Prvu i Drugu ligu FBiH, i Prvu i Drugu ligu Srbije, i Crne Gore. Prevrnuo je i Rudar iz Prijedora i Radnik, i Rad, i Čelik, i Metalac, i Rudar iz Kaknja, samo još nije silazio u neki pravi rudnik niti zalazio u kakvu čeličanu.
I koga je pronašao ?
Pronašao je Asima Zeca – igrača FK Sloboda Tuzla, koji je već napunio 22 godine i koji nema šta ponuditi U-21 selekciji. Nekad je Asimaga kao djete bio veliki talenat, koji su prepoznali i iz slavne praške Slavije, koja ga je želila dovest u svoju školu, ali su ga umjesto Slavije ipak uzeli u manje slavnom češkom FC Hradec. Međutim, malo-po-malo, odrastajući taj talenat je polagano isćezao.
Danas je taj naš Zec napadač FK Sloboda, a u 9 tekmi (8 prvenstvenih i jedna u kupu) je zabio ukupno 1 (jedan) gol (nema asistencija) !!!
Usput, odigrao je u prosjeku tek 30 minuta po tekmi.

Competition  app.  goal  assist  goal/min.  min.
total16/17: 9 1 334 334
8 1 244 244
1 90

Istovremeno, u Premijer ligi BiH, u kojoj je Nestor pronašao dvadesetdvogodišnjeg Zeca, igra i dvadestjednogodišnji (dakle, može još bar godinu i po igrati za U-21 – nije mnogo ali je 98% više od vremena koje ima na raspolaganju Zec) Elvir Koljić !

Za razliku od Asimage Zeca, Elvir je već ispoliran mladi golgeter, koji redovno zabija za odličnu FK Krupu sa Vrbasa (za koju igra i talentovani Ajdin Redžić) – još uvijek golgeterski “student”, ali perspektivan igrač, materijal koji bi se uz malo brige i trenerskog znanja mogao oblikovati u budućeg golgetera A selekcije, koji igra negdje vani.
Kakva god njegova budućnost bila, u ovom trenutku Elvir je zaslužio da vodi napad U-21 selekcije, i to ispred i Bajića i Hodžića, koji niti igraju, niti daju golove !

Competition  app.  goal  assist  goal/min.  min.
total16/17: 10 7 1 89 621
9 7 1 82 577
1 44

Šta tek reči o neigranju Gorana Karačića, koji je rezerva Kenanu Piriću na golu U-21 selekcije, a koji bi, by-the-way, trebao da stoji na golu A selekcije jer je jedini golman koji brani utakmice a pri tom igra u jednoj od jačih svjetskih liga !?
Da ti pamet stane.
Pirić brani u FK Sloboda u Premijer ligi BiH, a Karačić u Superlig Turske !

I dokle će U-21 selekcija biti srozavana ? Dokle ćemo gubiti igrače ? Dokle će mafija i etnički klanovi voditi savez, a lobiji sastavljati mlade selekcije, a boga mi uticati i na spiskove A tima ?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s