Kauč selektor: BiH v. Kipar – čija vuna crnu majku prede

Može li Mehmed Baždarević vidjeti šta ovaj tim može igrati, i poslati ga na teren s ciljem da odigraju ono što mogu, i što igraju već 7-8 godina ?!

Može li ovaj selektor prestati popuštati pred zaslugama ? Može li odustati od Emira Spahića i Harisa Medunjanina ?

Može li konačno na teren poslati Gojka Cimirota, a Edinu Višći dati ulogu koju ovaj igra na najbolji mogući način u svom klubu već tri sezone ?!

Teško !

Evo, zato, šta na sve kaže Kauč selektor, vječiti pesimista i kritičar, kojeg otrovni jezici optužuju za online fudbalsku subverziju:

Višća i Džeko iza Đurića, Višća kao krilni napadač koji igra isključivo u jednom smjeru a ne kao bočni u dva; Lulić isključivo kao krilo u dva smjera s Kolašincem; Cimirot po potrebi podrška Vranješu kada ovaj igra u smjeru naprijed; Džeko kao polu-špic tj. povučeni drugi napadač između Pjanića i Đurića | BiH v. Kipar - Kvalifikacije Rusija 2018 - 10th October 2016

Višća i Džeko iza Đurića, Višća kao krilni napadač koji igra isključivo u jednom smjeru a ne kao bočni u dva; Lulić isključivo kao krilo u dva smjera s Kolašincem; Cimirot po potrebi podrška Vranješu kada ovaj igra u smjeru naprijed; Džeko kao polu-špic tj. povučeni drugi napadač između Pjanića i Đurića.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s