Baždarević nema opravdanje za eventualno loš rezultat večeras

…da o nekom debaklu i ne govorimo !

Meša u svojim rukama ima ekipu čiji ključni igrači ove sezone u svojim klubovima igraju u životnoj formi, a protiv sebe Grke koji, iako su dobro otvorili ove kvalifikacije, iza sebe imaju očajno loš prethodni ciklus, ali i ekipu relativnih anonimusa, koji u svojim klubovima igraju u formi koja je zanemarljiva (per Opta/WhoScored).

Ekipa koja ima u formi ključne igrače Džeku, Lulića, Miličevića, Pjanića, Ibiševića – donekle i Zukanovića i Kolašinca, na žalost Višća je otpao, a mladi Goran Karačić, iako jedini naš golman koji formom zavrjeđuje makar poziv, ponovo je izignorisan – u rukama pametnog menađera (trenera), koji je u stanju da ih motiviše, trebala bi dobiti Grčku u njihovoj kući.
Međutim, s obzirom na dosadašnje Baždarevićeve taktičko-tehničke egzibicije, kao i nelogičnosti u izboru igrača za selekciju i sastava tima, teško je biti optimista.

Forma bh. reprezentativaca do 6. novembra (Seria A) - per Squawka

Forma bh. reprezentativaca do 6. novembra (Seria A)per Squawka

Forma bh. reprezentativaca do 1. novembra (lige 5)- per WhoScored

Forma bh. reprezentativaca do 1. novembra (lige 5)per WhoScored

Bez obzira kako završi tekma, koja samo što nije počela, jedno od goručih pitanja ove selekcije je nevjerovatna činjenica da u njoj nema mjesta za mladog golmana Adane, Gorana Karačića !?!
Karačić ne samo da nije pozvan od Baždarevića u A tim, nego nije pozvan ni na okupljanje U-21 selekcije za prijateljsku tekmu protiv Crne Gore – što je, jednostavno, skandal !

Forma Gorana Karačića do 5. novembra (Superlig) - per WhoScored

Forma Gorana Karačića do 5. novembra (Superlig) per WhoScored

Prije samo dva mjeseca HNS je kontaktirao mladog golmana nudeći mu mjesto u reprezentaciji Hrvatske, koji je ovaj odbio – pa zar je moguće da golman koji ima mjesto u hrvatskoj repki, koja u ovom trenutku ima jedno tri bolja golmana od nas, u bh.nema ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s