Nema logike ! Deni Milošević nije na spisku ali zato Medunjanin jeste

Još od 27. maja turski mediji najavljuju prelazak Denija Miloševića u Fenerbahće, a kao glavni razlog navod želju njegovog trenutnog trenera i šefa stručnog štaba Konje, Ajkuta Kocamana, koji i sam treba da preuzme Fener, a Deni Milošević je jedan od njegovih uslova postavljenih upravi kluba !

Deni Milošević je mladi igrač u usponu, izuzetnog talenta, s odličnom sezonom iza sebe i, dakle, velikom šansom da slijedeću zaigra za Fenerbahće.

(Ne)očekivano za njega nema mjesta kod Mehmeda Baždarević, koji misli da su Sanjin Prcić, Haris Duljević i Haris Medunjanin, fudbalski govoreči, u prednosti:

 • Sanjin Prcić nije imao mnogo sreče s karijerom i igračkim napretkom u posljednjih tri sezone.
  Prvo je marginalizovan u Renu, koji ga je doveo iz Sošoa, pa je za Ren u sezoni 2014/2015 odigrao samo 7 tekmi i 634 minute.
  Zatim ga je Ren poslao na posudbu u Torino u kojem je margilazivan još brže, pa je rijetko sjedio i na klupi. a na terenu, u čitavoj 2015/2016 sezoni, je proveo simboličnih 27 minuta (!!!), nakon čega su ga Torinezi brže-bolje vratili u Ren.
  Po povratku u Ren, u tek završenu 2016/2017 sezonu je ušao, više-manje, kao rezervna opcija, a priliku da igra češće nego u dvije prethodne sezone dobio je tek u proljetnom dijelu prvenstva – od početka septembra do kraja januara je za Ren odigrao svega 7 tekmi (+ 3 ulazeći s klupe); od početka februara do kraja sezone je odigrao 15 tekmi (sve u prvoj postavi). Ukupno je odigrao 22 tekme (+ 3 s klupe), tj. 1856 minuta, uz 1 gol postignut u prvoj tekmi koju je odigrao na početku sezone u septembru 2016. Nije imao nijednu asistenciju.
  Međutim, značajno povečanje minutaže na terenu, sve su prilike, nije uticalo na njegov status kod klupske hijerarhije, pa je moguće da će pokušati da ga se rješe do početka slijedeće sezone.
 • Haris Duljević je, kažu, najbolji igrač Premijer lige BiH. Čak i da je ova tvrdnja tačna, a vjerovatno nije (ovo kažem kao navijač FK Sarajevo), epitet “najboljeg igrača” Premijer lige i nije baš neka garancija kvaliteta. Može biti da se radi o dobrom igraču, može biti da se radi i o budućoj zvijezdi Mačester Sitija (Edin Džeko) ili Real Madrida (Luka Modrić), ali najčešeće to ipak nije slučaj, a kad je riječ o potencijalu kakav je Duljević to je onda, blago rečeno, malo vjerovatno.
  FK Sarajevo pokušava prodati Duljevića već najmanje dvije godine, ali za njegove usluge, nije čudo, nema interesa.
 • Haris Medunjanin je igrajući za Filadelfiju u MSL-u jednom nogom rekreativac a drugom u penziji, što se repke tiće on je “čovjek bez budućnosti” za sve osim za Baždarevića.
 • Deni Milošević je s 22 godine vrlo mlad fudbaler, praktično na samom početku karijere, izuzetnog talenta, koji nakon odlične sezone u Veslan-Beverenu i još bolje u Konji, vrlo vjerovatno već odlazi u slavni Fenerbahće, iako se za njegove usluge interesuju i iz Bundeslige.
  Njegov prelazak u Istanbul je gotovo 100% siguran, a razlog za to se može predpostaviti u činjenici da na tome insistira njegov trenutni šef, trener Konje Aykut Kocaman, koji svoj prelazak na poziciju šefa stručnog štaba Fenerbahćea, između ostalog, uslovljava i zahtjevom da Fener dovede i Denija !
  Za mladog igrača ovakav odnos trenutnog šefa, koji insistira na tome da zajedno s njim pređe u ovaj veliki klub koji ovaj preuzima – koji je jedan od tri največa u Turskoj, a tako i veliki evropski klub – sigurno je od ogromnog možda i presudnog značaja za donošenje odluke.
  Denijev talenat i potencijal se prilično ubrzano potvrđuju – put od omladinskog pogona Standarda iz Liježa , preko dva solidna prvoligaša (Veslan-Beveren i Konja), do mogućeg transfera u Fener ili neki bundesligaški klub, i to u samo dvije godine, jasno pokazuju da se njegova karijera kreče samo u jednom smjeru i jednom pravcu – isključivo prema gore.
  Dok je još uvijek bio član njihovog omladinskog pogona, Standard iz Liježa je Denija Miloševića počeo uvrštavati u prvi tim još u sezoni 2013/2014., pa je do kraja te sezone i debitovao, a ukupno je uvršten u prvi tim 3 puta (odigrao 1 tekmu, jednom rezerva u Jupiler ligi; odigrao 1 tekmu u Evropskoj ligi). U sezoni 2014/2015 je ponovo često uvrštavan u prvi tim, i to 7 puta (odigrao 2 tekme i dva puta rezerva u Jupiler ligi, odigrao 1 tekmu i jednom rezerva u Evropskoj ligi; jednom rezerva u Ligi šampiona).
  2015/2016 je sezona u kojoj Deni konačno započinje svoju afirmaciju. Standard ga je posudio u Veslan-Beveren, u kojem je neizostavan član prve postave tokom čitave sezone. Odigrao je 24 tekme (1.252 minute), postigao 4 gola, sva četiri spektakularna, i napravio 2 asistencije. Nakon ove samo jedne sezone odmah je napravio transfer u tursku Superlig(u).
  U Konju je, dakle, stigao pred početak prethodne 2016/2017 sezone, za koju je pod vodstvom Ajkuta Kocamana odigrao 45 tekmi (2.801 minuta), postigao 3 gola, i napravio 4 asistencije.
  Zbog ovih njegovih nastupa za Konju, njegov trener Kocaman želi da Deni Milošević, nakon samo jedne odigrane sezone u Turskoj, odmah pređe u Fenerbahće zajedno s njim – takav poziv se ne odbija.
  Sve što bi moglo stajati između Denija i Fenera jeste dogovor dva kluba.

Zašto je Deni Milošević, mladi igrač u velikom usponu, zapostavljen od strane selektora, koji je umjesto njemu prednost i mjesto u reprezentaciji daje trojici igrača koji očigledno stagniraju već duži period, čak nekoliko sezona unazad, koji nastupaju s mnogo slabijim učinkom, u daleko slabijem takmičenju, i u poznim fudbalskim godinama, pitanje je koje u “maloj” repki ima ogroman značaj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s