Sead Hakšabanović: Crna Gora – BiH 1:0 uz autogol N/FSBiH

U atmosferi propadanja A repke, neobaziranja na mlade igrače iz dijaspore, poput Arnela Jakupovića, reprezentativca Austrije, i Ajdina Hrustića, reprezentativca Australije, slijedeći događaj je došao kao sol na ranu.

Kad kažem autogol ne mislim na cvilenje, okretanje leđa Žiliju, a izvinjenje grčkom savezu i priznanje krivice za nerede. Mislim na debi Seada Hakšabanovića za Crnu Goru dan kasnije, u pobjedi nad Armenijom od 4:1 u Podgorici.

Kad savez vode legendarni fudbaleri koji su se prihvatili posla sa velikim entuzijazmom onda za fudbal nema zime – ni za repku. To je slučaj sa crnogorskim savezom, nije sa savezom BiH !
Crnogorski savez vodi Dejan Savičević, naš savez vodi neki čovjek, kako mu ono ime, i onaj još jedan,… Pilav,… i tako neki ljudi.

Crnogorski savez, najmanji ex-YU savez (možda je sad kosovski manji, šta ja znam), je največem i najuticajnijem savezu na prostoru bivše države, onom u Beogradu (FSS), i to nako netom osvojenog svjetskog prvenstva za omladince (U-20), uzeo trojicu najtalentovanijih mladih reprezentativaca – i to nakon što su ovi osvojili omladinsko svjetsko prvenstvo sa Srbijom !
Pa to je savez, majku mu… to je skauting, to je “koordinacija za omladinski fudbal”, to su prava “Otvorena vrata”.

Evo jučer su uzeli švedskom savezu mladog švedskog reprezentativca, Seada Hakšabanovića, najtalentovanijeg šveđanina od Ibrahimovića !

I tu je moj problem, jer Sead Hakšabanović je mogao i trebao igrati za BiH – roditelji mu se izjašnjavaju kao Bošnjaci, iako su sa prostora crnogorskog Sandžaka. Osim toga je i sam igrač ostavljao otvorenom opciju da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

To se više neče desiti. Od sinoč je osamnaestogodišnji Hakšabanović, u ovom trenutku još uvijek neizmjeran talenat, i zvanično reprezentativac Crne Gore.

Bravo Savičeviću, tvoja repka će ubrzo nadmašiti ovu moju.

A N/FSBiH ostaje da prodaje ublehe s projektom “Otvorena vrata”, i folira navijače podmečući im nekakve “koordinatore za omladinski fudbal” (čitaj lobiste raznih agenata-menađera i generalno prodavači magle, kiše i niskih oblaka), a to su ona dvojica hodajućih dinosaura Murat Jaha i Denijal Pirić, poznati po hvatanju sarajevskih zjala i crnim sunčanim naočalama.

Debi Seada Hakšabanovića za Crnu Goru! @seadhaksabanovic

A post shared by www.reprezentacija.me ©️ (@reprezentacija.me) on

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s