Dino ARSLANAGIĆ


Dino ARSLANAGIĆ (21), štoper
Standard

Na ovom blogu ste mogli pročitati nekoliko tekstova o Arslanagiću, u kojim se mnogo agresivnije kritikuje anemičnost saveza i nezainteresovanost selektora, nego na bilo kojoj drugoj web stranici.
Ovih dana pojavljuju se naslovi kako u jesen repka dobija “strašno pojačanje”. Navodno Dino Arslanagić čeka papirre, a kad zaigra biće to “strašno pojačanje”. Prvo, niko ne zna da li porodica Arslanagić nakon Inzbruka, iz kojeg je otac, Arslanagić stariji, otišao poprilično nezadovoljan (i ljut na Sušića), jer je shavtio poziv u Austriju kao nešto vrlo hitno i s jasnom namjerom a i ispostavilo se ništa od toga). Dakle, zaista sumnjam da iko može tvrditi da zna dokle je Dino stigao sa promjenom svog mišljenja, a kamoli dokumenata !
Drugo, čak i da želi da promjeni sportsko državljanstvo, čak i da može zaigrati već u jesen, Dino Arslanagić nije, odnosno neče biti “strašno pojačanje”, bar još neko vrijeme – on je kao dvadestogodišnji odbrambeni igrač, štoper, u najboljem slučaju “strašan talenat” i “strašna perspektiva”. Bar je u toj procjena i Safet Sušić potpuno u pravu !
Treče, Dino je bio suviše mlad i neiskusan čak i po standardima svog kluba, odnosno tima Standarda, a to je bilo jasno kada su ovi započeli završno doigravanje u belgijskom šampionatu – liga za prvaka u kojoj Dino nije odigrao ni minute !
Njegova pozicija je takva da zahtjeva veče iskustvo da bi neko mogao tvrditi kako je igrač poput Dine “strašno pojačanje”. Treba još mnogo pure pojesti, da bi se moglo reči da je neko “strašan” ili “vrhunski” štoperi. Uostalom, nije li nas najmlađi štoper Bičakčić upravo koštao rezultata protiv Argentine, prije svega zbog svoje nezrelosti i neiskustva.
Uostalom ni belgijska repka, odnosno njihov selektor, se nisu baš zanimali za prebacivanje Arslanagića u A selekciju, pa i to je valjda neko mjerilo i za nas.

Dakle, prvo dokumenti, jer Dinu Arslanagića ne bi trebali izgubiti nipošto, a onda još pure da bi se igralo od prve minute u prvom timu repke, pored Šunjića, Bičakčića, Vranješa, Kolašinca.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s