Gordan BUNOZA


Gordan BUNOZA (26), lijevi bek (štoper)
posljednji klub Visla – moguće destinacije Sanderlend, Palermo, Bazel

Na Reprezentacija.ba autor navodi mladog Hajradinovića (20), koji je tek debitovao za prvi tim prošle sezone. Radi se o prosječnom klubu u Slovačkoj prvoj ligi, koja je prošle sezone bila slabija od naše Premijer lige (per UEFA). Hajradinović sa svojih dvadeset godina i minimalnim iskustvom, u osrednjem slovačkom timu, na poziciji lijevog beka, nije ni blizu najboljem defanzivcu poljske prve lige, Gordanu Bunozi, koji igra lijevog beka (rijeđe po potrebi štopera), i koji je najtraženiji igrač te lige u Evropi. Zato će Bunoza najvjerovatnije napustiti Poljsku, a do sad su najviše interesa pokazali Sunderland, Basel i Palermo.

Inaće, Gordan Bunoza je igrač koji je potpuno izignorisan od strane naših pristrasnih medija. Upravo je ovih dana prava pomama na Internet portalima, koji oduševljeno i ponosno izvještavaju o potražnji za našim igračima na ostrvu. Zanimljivo je da niko nije ni spomenuo Gordana Bunozu u tom kontekstu, a kojeg Sunderland traži još od januara ove godine – dakle, Bunoza je povezan sa Engleskom mnogo prije Bešića, Višće i Vede.

Safet Sušić je ovom igraču nanio veliku nepravdu svojim izjavama, a uradio mu je potpuno istu stvar koju je uradio i Sanjinu Prciću.
Na žalost, samo je jedno mjesto gdje su pisali o nepravdi koja mu je počinjena od strane selektora, i to na opskurnom lokalnom portalu iz Ljubuškog, u kojem je inače i rođen.
Bunoza je baš kao i Prcić, omalovažen od strane njegovog “rođenog” selektora i to za največi sportski magazin u Poljskoj, dakle iz zemlje u kojoj nastupa.
Prcića je na isti način ocijenio nedovoljno kvalitetnim igračem za repku, u največoj novini zemlje u kojoj Sanjin igra, u francuskom L’Equip-u, uz to jednoj od najpoznatijih fudbalskih novina na planeti. Ima li goreg poteza protiv sopstvenog potencijalnog reprezentativca – kako je nakon ovog Prcić kotirao kod svog klupskog menađera, kod skauta, kod drugih novinara, samo on zna ! Pored toga je još i sam Prcić izrevoltiran neprimjereno reagirao.
Čak šta više, za razliku od Prcića, Bunoza je od strane novinara koji je razgovarao sa Sušićem ocijenjen kao jedan od najboljih stranih igrača u Poljskoj, što Prcić nije u Francuskoj. Odatle veliko čuđenje poljskog novinara kada je shvatio da Sušić smatra da Bunoza nema kvalitet za njegov tim, ali je pravo iznenađenje uslijedilo kada se ispostavilo da Sušić uopšte ne zna ni na kojoj poziciji ovaj igra !?!
A koje li ironije, čovjek igra lijevog beka koji nam je itekako trebao protiv Nigerije, nakon što Kolašinac odjednom više nije bio igrač za prvi tim. Jebi ga Sušić ga je “provalio”, Seo nema pas-igru i osječaj za gol !?!Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s