Mario VRANČIĆ


Mario VRANČIĆ (25), centralni vezni (ofanzivni vezni)
Padernborn

Mario Vrančić, kao u ostalom i njegov brat Damir nisu imali nikakvu sumnju gdje pripadaju, kad je u pitanju reprezentativni fudbal. Iako je igrao za sve omladinske selekcije Njemačke, te u svakoj bio kapiten, a osvojio i jedno veliko takmičenje, Mario je uvijek pripadao Bosnia i Hercegovini. (Pročitaj intervju, link iznad).
Kiker ga je proglasio za najboljeg veznog igrača druge bundeslige, a naslovi u njemačkoj štampi su pokazivali da je Mario ustvari najzaslužniji za uspjeh njegovog sadašnjeg kluba. Jedan naslov otkriva još nešto – “Povratak fudbalskog čarobnjaka” govori o tome koliko su u Njemačkoj cijenili Vrančićev talenat prije dvogodišnje stagnacije između 2011-e i 2012-e. Njegov učitelj Jirgen Klop je za Maria govorio da je najtalentovaniji fudbaler kojeg je gledao u životu ! (Mada sam mišljenja da je upravo ovaj stručnjak kriv za njegovu stagnaciju, pored povrede.)
Kapiten novog bundesligaša je najavio dolazak u Sarajevo (za juni, čini mi se !?) kako bi pokrenuo promjenu sportskog državljanstva, pa ga treba očekivati na jesen kao prvo pravo i veliko pojačanje naše repke !Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s