Marko MALETIĆ


Marko MALETIĆ (20), napadač (polu-špic)
Ekscelzior

Odličan početak ove sezone, u prvom timu Ekscelziora, Marko je obilježio sa barem po jednim golom na svim do sada odiranim pripremnim tekmama ! Ako tako uđe i u sezonu, odnosno ako odigra ovu sezonu kako je odigrao prošlu, sve osim poziva od strane Sušića bi bio skandal !

9 golova i 6 asistencija, i to samo sa 19 godina i samo u nešto više od pola sezone – to je bilans mladog napadač u prošloj sezoni u drugoj holandskoj ligi. Naprosto, to znači da je Maletić naš treči najefikasniji igrač, odnosno napadač i reprezentativac u prošloj sezoni. Samo su Džeko i Ibišević bili efikasniji od Maletića !
Osim toga, iako je prilično visok, Marko je u prošloj sezoni često igrao na poziciji polu-špica, što dovoljno govori o njegovim tehničkim sposobnostima, osječaju za zadnji pas i asistenciju.

Ako uzmimo za mjerilo Džekinu karijeru, onda je Marko sa 20 godina daleko perspektivniji nego je to bio Džeko sa svojih 20. Edin je tek stigao u Češku i čekalo ga je igranje u slabašnoj drugoj ligi, na posudbi u malom seoskom klubu.
Kada bi Maletić uspio dosegnuti samo pola od svega što je uspjelo našem i svjetskom najboljem napadaču Edinu Džeki, onda bi to bila velika karijera, a repka bi imala dostojnog nasljednika za Edina.
Marko je prošlu sezonu i gore navedenu zavidnu statistiku ostvario igrajući, kao i Džeko svojevremeno, na posudbi u malom drugoligašu, na posudbi iz Študgarta. Međutim, drfinitivno je napustio ovaj njemački klub, pa će ovu nadolazeću sezonu igrati kao novi napadač holandskog prvoligaša Ekscelziora. Na pripremama svog novog kluba Marko naprosto briljira, pa se može očekivati da će ova sezona za Marka biti bar približno važna i dobra kao što je za Edina bila njegova prva u Njemačkoj.
Sudeči po navedenom, mislim da Marko već ima mjesto bar trečeg napadača u repki, bez ikakve sumnje !Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s