About bhft

Ovaj blog je nastao kao alergijska reakcija na fudbalsku/sportsku sliku koju stvaramo o nama samim, i zato su postovi koji se bave medijima mnogobrojni, kao i oni koji se bave činjenicom da od silne euforije i patriotskog zanosa gubimo dodir sa stvarnošću !
Ideja je da ovaj blog bude moj način da se (za)bavim našim fudbalom, a posebno sportskim Internet stranicama – domaćim sportskim online medijma.
Pored ovog, tu je i blog bh. football talents, koji bi trebao da raste s vremenom kao obimna baza podataka, u formi lične karte, svih mladih igrača u BiH i inostranstvu (dijaspori), potencijalnih reprezentativaca u svim starosnim grupama, do čijih informacija je moguće doći.
Imajući u vidu “osjetlju” narav teme, te specifičan senzibilitet, duševnost, sofisticiran ukus i generalno izvanrednu prefinjenost našeg prosječnog navijača-čitaoca, želim da napravim mali disklejmer.
Svi koji se neče slagati s mojim mišljenjem podsjećam da to, moje mišljenje, nije ni manje ni više validno od mišljenja onih koji se s njim (ne) slažu, ali da polažemo isto pravo da ga imamo i izrazimo; zatim, ja nisam novinar, a ovo nije sportski magazin, niti profesionalna web stranica, te da ako neko ima neki komentar neka se drži argumenata a ne “umjetničkog dojma”; ja nemam redaktora ni lektora, pravim greške, a nisam ni daktilografi.
Nadam se da sam dovoljno pismen da vodim jedan blog.
Kako rekoh, novinar nisam, ni školovan, ni priučen, iako je priučenost najčešća kvaliteta u sportskom profesionalnom novinarstvu u Sarajevu i BiH – večini profesionalnih novinara, i onih koji sebe smatraju novinarima, jedan ovakav blog bi bio prikladniji medij od sportskih portala, TV stanica i printanih izdanja na kojim ordiniraju.
Kako bilo, mislim da ću moći da prenesem svoje argumente dovoljno razumljivo, pa očekujem i od eventualnog sagovornika argumentaciju i kritičko mišljanje, nikako lične napade i uvrede.
Iznosite argumente.

This is an example of a page. Unlike posts, which are displayed on your blog’s front page in the order they’re published, pages are better suited for more timeless content that you want to be easily accessible, like your About or Contact information. Click the Edit link to make changes to this page or add another page.